Webs Locals

Agenda de Badalona [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Web local Badalona

Una associació ajuda a les afectades de fibromiàlgia a Badalona

dimecres 21 de març de 2012

Una associació ajuda a les afectades de fibromiàlgia a Badalona

Fa al voltant de sis anys va néixer l’entitat Badalona Associació Afectades de Fibromiàlgia. Ho va fer amb l’objectiu de servir d’ajuda a totes les persones afectades per aquesta malaltia proporcionant recursos per millorar la seva qualitat de vida.

La Conxi Valoria és actualment la presidenta d’aquesta entitat i una de les afectades per aquest síndrome que un dia va fer que passés, com ella mateixa explica, "d’anar en un Mercedes a fer-ho en un Sis-cents".

I és què la fibromiàlgia es caracteritza per dolor perllongat en diverses parts del cos com punts de sensibilitat en articulacions, músculs, tendons i teixits tous.

Aquesta malaltia, en quasi un 98% dels casos, va acompanyada del síndrome de fatiga crònica que es caracteritza per una fatiga intensa, física i mental, moltes vegades invalidant per al pacient.

Tot això fa que quan una pacient comença a sentir els primers símptomes es trobi davant una situació força complicada i una peregrinació per tot un seguit de metges de diferents especialitats fins trobar un diagnòstic. Una situació que afecta a tota la família.

És el cas de la Conxi, afectada des de fa onze anys, "sentir cada dia dolor, impotència, fa que et canviï el caràcter perquè no acabes d’acceptar les teves limitacions". De fet les afectades l’anomenen la ’malaltia fantasma’: "el dia que et trobes bé surts al carrer, si tens dolor igualment surts al carrer, però els símptomes no són visibles i la gent no se n’adona, i quan estàs molt malament et quedes a casa, t’amagues".

Per aquest motiu i per donar suport a totes les persones que passen per aquesta situació, a Badalona es va crear l’Associació Afectades de Fibromiàlgia. Perquè malgrat que actualment no hi ha cura per a aquesta malaltia, existeix un tractament pal·liatiu, i més enllà de l’ajuda farmacològica, des de l’entitat ofereixen ajuda psicològica, tallers i teràpies de rehabilitació, fisioteràpia, relaxació, tai-xí, risoteràpia i massatges, entre d’altres. "És el ajudar a les pacients a sortir del llit, que l’entitat sigui com la casa de totes", explica Conxi, "ens ajuda a tirar endavant".

Donar a conèixer la malaltia i l’entitat és un dels reptes diaris de l’Associació; en aquesta direcció fan xerrades als hospitals. Com a entitat són molt actives i participen a diferents actes com el Mercat del Trasto, fan teatre i loteria de Nadal, entre d’altres.

L’Associació Afectades de Fibromiàlgia es troba actualment a Can Cabanyes, a la rambla de sant Joan, número 59-77 de Badalona.

Veure en línia : BADANOTIS

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

2 Missatges al fòrum

En col.laboració amb: