Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Emprenedores : Breus

Un grup de dones s’alia per crear una cooperativa i sortir de l’atur

dimarts 17 de maig de 2011

Un grup de dones s'alia per crear una cooperativa i sortir de l'atur

Minna Som Cuina és el nom d’una nova cooperativa formada exclusivament per dones aturades de Sant Carles de la Ràpita i que oferirà serveis de càtering a escoles, institucions i particulars. La iniciativa compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Dones Rurals i l’Ajuntament de la Ràpita, dins un projecte pioner a nivell de l’Estat.

Ràpita Miralles és una de les 14 dones que finalment formaran part de la nova cooperativa. En el darrer any s’han estat formant en manipulació d’aliments i cuina, entre altres cursos que han durat 650 hores i han anat a càrrec de la Federació d’Associacions de Dones Rurals (Fademur).

«Estem molt il·lusionades i volem començar a treballar el més aviat possible, abans de l’estiu si tenim la possibilitat», comenta. I és que disposen ja d’un pla d’empresa, d’un estudi de mercat i d’un principi de carta de menús. «Ara estem acabant les hores de pràctiques que ens pertoquen per formació», comenta Miralles.

També han iniciat converses per oferir els seus serveis a menjadors escolars, organismes públics i empreses privades. «Les perspectives són bones», assegura.

El projecte és una iniciativa de Fademur a nivell estatal, que s’està duent a terme a uns pocs municipis de diferents comunitats autònomes. En el cas català l’escollida va ser la Ràpita, ja que el municipi pateix un índex elevat d’atur femení.

«La manca d’indústria a la comarca fan molt difícil la incorporació o recuperació de llocs de treball», comenta la coordinadora de Fademur a Catalunya i responsable del projecte d’autoocupació a la Ràpita, Marcela Segura.

«Tenim un dèficit considerable en llocs de treball per a les dones i pensem que aquest projecte pot ser un primer pas per redreçar aquesta situació i afavorir l’ocupació femenina», afirma per la seva banda l’alcalde del municipi del Montsià, Miquel Alonso.

La iniciativa ha comptat amb una subvenció de 600.000 euros de la Unió Europea, que ha servit per a la formació i l’equipament de les cuines, ubicades en uns baixos de vora 150 metres quadrats cedits pel Consistori rapintec.

Les participants van ser seleccionades fa un any entre un total de 57 dones preinscrites, d’entre 22 i 50 anys i residents a la població. Totes elles van haver de passar prèviament un test psicotècnic i, per a la selecció final, «es van prioritzar col·lectius d’aturades de llarga duració o en risc d’exclusió», explica Segura.

Tot i que tutelades per Fademur durant un temps (els ajuts acaben amb la finalització de la formació i l’equipament de les instal·lacions), les participants s’hauran de fer càrrec de la producció i la gestió del dia a dia de la cooperativa de serveis de càtering. «Es un repte que ja tenim moltes ganes d’assumir», afirma Miralles.

Veure en línia : DIARI DE TARRAGONA

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: