Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mercat laboral

Perquè són necessàries les ♀u♂tes?

divendres 22 de març de 2019

Perquè són necessàries les ♀u♂tes?

Dintre de la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya el 21 de juliol del 2015 s’estableix la representació paritària: la situació que garanteix una presència de dones i homes segons la qual cap sexe no supera el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni és inferior al 40%, i que ha de tendir a assolir el 50% de persones de cada sexe.

En l’estudi elaborat per l’Observatori de la Caixa* sobre la discriminació de gènere en el mercat laboral, es van enviar 5.600 curriculums ficticis a 1.372 feines reals a Madrid i Barcelona, on es van comparar les possibilitats de rebre cita per entrevistes de treball entre persones amb curriculums equivalents que només es diferenciaven en el gènere, si tenen fills/filles i la qualificació pel lloc de treball.

Per a cada vacant es van enviar dos currículums iguals, amb una única diferència, la modificació del gènere. Les diferències que es van observar és que dels 5.600 currículums a 18 ocupacions diferents, els candidats homes, van ser citats amb major proporció, un 10,9% enfront del 7,7% de les dones. Però on es veuen més diferències és en la franja d’edat entre 37 i 29 anys, tenen un 30% menys de possibilitat de ser convocades a una entrevista que els homes de les mateixes característiques. Augmenta quan les candidates tenen fills/es i es redueix, quan tenen una millor qualificació per el lloc de treball.


En conclusió, quan les candidates tenen un nivell alt de preparació pel lloc i no tenen fills quasi no hi ha diferències amb els homes amb les mateixes característiques, no obstant en el cas que tinguin fills/es la situació canvia per complet. Per tant, els estereotips de gènere influeixen alhora de la contractació i es continua pensant amb els rols de gènere històrics, on les dones són vistes més orientades a la família i menys compromeses amb la feina.

La problemàtica existent és que tot i que la llei estableix una representació paritària tant en l’administració pública, com en el sector privat i en els òrgans universitaris, la manca d’un règim sancionador que obligui a tots els sectors a que hi hagi una igualtat laboral, produeix que el sistema continuï amb la construcció social preconcebuda sobre els rols laborals i personals de les dones.

*Autors: M. José González, Clara Cortina, Jorge Rodríguez, de la Universitat Pompeu Fabra

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: