Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Llibre Recomanat

La catifa vermella
Dones en primera linia de la política institucional

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 29-08-2016
>
<
Agost'16
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

En marxa #womanlidertic 2016
En marxa #womanlidertic 2016
17 Novembre 2016 - Mobile World Centre - BCN
Salut : Breus

Obama reafirma el seu compromís amb el dret a l’avortament

dilluns 23 de gener de 2012

Obama reafirma el seu compromís amb el dret a l'avortament

Barack Obama va reiterar aquest diumenge el seu compromís amb el dret de les nord-americanes a "triar" avortar, amb motiu del 39 aniversari de la decisió de la Cort Suprema reconeixent aquest dret constitucional, encara controvertit als Estats Units.

El president nord-americà va reconèixer que el dret a l’avortament és un "tema sensible i sovint polèmic", però va dir que estava "decidit a protegir el dret de la dona a triar i (a protegir) el dret constitucional fonamental".

"El govern no hauria de ficar en els assumptes que afecten la intimitat familiar", ha reiterat. A 39 anys de la decisió del màxim tribunal de justícia dels Estats Units, el dret a l’avortament continua sent un tema molt polèmic al país, amb els activistes "provida" comparant la pràctica a un "assassinat", i els militants " pro-elecció "veient-la com un dret inalienable.

El camp republicà, el candidat, encara en procés de definició, s’enfrontarà a Obama en les eleccions presidencials del 6 de novembre, està, majoritàriament, ferotgement oposat a l’avortament, i regularment aborda el tema en els debats de les primàries.

L’anticoncepció i la seva regulació també són temes controvertits. Divendres, el president de la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units va protestar contra la decisió del govern d’Obama "d’exigir que l’esterilització, l’avortament i la píndola anticonceptiva s’incloguin" en els plans de salut.

El dret a l’avortament-i el seu potencial qüestionament-probablement irrompin en la campanya electoral.

Diverses associacions van instar dilluns els seus seguidors a manifestar-se davant la Cort Suprema de Justícia a Washington per reafirmar el seu compromís amb la legislació.

Aquest dret, absolut per a l’embaràs d’hora, pot ser regulat després del tercer mes de gestació, i acaba quan el fetus és viable, cal la decisió, les grans línies segueixen vigents en l’actualitat. AFP

Veure en línia : La Tribuna

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: