Webs Locals

Agenda de Mataró [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Web local Mataró

Mataró se suma al Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

dimarts 22 de novembre de 2011

Mataró se suma al Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

La violència contra les dones és un fet estructural de les societats patriarcals derivada de la desigualtat entre homes i dones. Es pot donar a totes les classes socials i a les diferents etapes de la vida. La violència masclista vulnera els drets humans i constitueix un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, la igualtat d’oportunitats, la autonomia i la llibertat.
Les diverses manifestacions de la violència masclista són l’expressió més greu i devastadora de la cultura patriarcal.
La violència, però, pot pendre diferents formes: física , psicològica, sexual, econòmica i es pot manifestar en àmbits tant diversos com la parella, la família, la feina, l’àmbit social o comunitari (agressions sexuals, tràfic i explotació de dones i nenes, mutilació genital femenina, matrimonis forçats...).

Davant d’aquest fet, es posa de manifest la necessitat d’aprofundir en l’estudi de la percepció social de certes formes de violència que van molt més enllà de les relacions de parella i que encara avui dia no són massa visibles.
Tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista, les institucions públiques, agents socials i ciutadania en general hem de vetllar perquè es garanteixi un conjunt de drets a fi de restituir el projecte de vida de les dones en situació de violència masclista.
L’Ajuntament de Mataró conjuntament amb les entitats que conformen el Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la Dona vol visualitzar el conjunt de manifestacions discriminatòries que perpetuen situacions de desigualtat emmarcades en un sistema de relació de poder dels homes vers les dones.
El programa d’activitats que es presenta amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Violència envers les Dones vol aportar a la ciutadania elements que ajudin a la reflexió i a remoure les estructures socials i els estereotips culturals que la perpetuen.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: