Webs Locals

Agenda de Terrassa [+]

Avui és: 27-05-2018
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Web local Terrassa

Marta Puig: "de vegades escoltant la cançó ja puc anar veient tot el videoclip al meu cap."

dimecres 23 de setembre de 2009

Marta Puig: "de vegades escoltant la cançó ja puc anar veient tot el videoclip al meu cap."

DEX: Fa molt que et dediques a l’audiovisual? Has estudiat? On?
Marta: Doncs fa uns vuit anys que em dedico a l’audiovisual, des de que vaig acabar d’estudiar a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

DEX: Com és la presència de les dones en el món de l’audiovisual? Em refereixo al que els espectadors no veiem (darrere de càmera, tècniques, directores, productores, etc.).

Marta: Cada vegada comença a ser una mica més fàcil accedir a feines, tan creatives com tècniques, però sempre és més dur per una dona que per un home, sobretot en feines més tècniques, on sempre hi ha hagut homes fent-les, sembla que per el simple fet de ser a dona hagis de demostrar molt més que un home que estàs capacitada per dur a terme aquesta feina.

DEX: Creus que es pot parlar d’igualtat? En cas negatiu, a què creus que es deu el desequilibri?
Marta: Encara no, suposo que és degut a molts anys d’història del cine on els equips sempre han estat format per homes.

DEX: I en les escoles, es veuen moltes noies?

Marta: Si, ara gairebé sempre és el 50%, o inclús més.

DEX: És molt difícil obrir-se camí en el món del cinema/videoclip/etc. professionalment?
Marta: Si... és dificil, no només si ets dona, és una industria molt tancada i aqui a Catalunya, que n’hi ha poca, doncs encara més.

DEX: Has participat en festivals anteriorment? Segons m’ha semblat, hi ha una presència de dones bastant escassa en el Baumann, què et sembla? És que les noies no s’animen o que els costa més?

Marta: Si, he participat. Doncs la veritat, no n’era conscient, de fet tinc dues amigues més que participen al Baumann, i cap amic que hi participi, jeje.

DEX: Com és el procés de creació /concepció dels videoclips que fas? La música et suggereix una història? Has de pactar amb els músics o tens tota la llibertat?

Marta: Casi sempre tinc llibertat absoluta, i sempre m’agrada partir d’alguna imatge que em suggereixi la música, a vegades és simplement un estat d’ànim o una atmòsfera, de vegades escoltant la cançó ja puc anar veient tot el videoclip al meu cap.

DEX: Em podries dir alguna dona que consideris important o de referència dintre de l’audiovisual?

Marta: Miranda July.

DEX: Moltíssimes gràcies per la teva col·laboració.

Marta Puig es directora de videoclips i ha participat amb dos treballs en el Festival de Curtmetratges Baumann 09. Aquí podreu veure’ls.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: