Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Opinadores
lmunoz

lmunoz

Marató 8M

Dones en xarxa ha realitzat durant el mes de març, la Marató del 8M, on han participat dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, de tot tipus de mirades, visions i perspectives. Cadascuna ha donat veu a diferents problemàtiques en vers a les desigualtats de gènere viscudes a nivell professional o personal. Gemma Altell, professora i psicòloga social, ens parla sobre ”la sororitat i el seu significat en els nostres temps”, on reflexiona sobre el concepte sororitat des d’una (...)

“Borden, senyal que les dones cavalquem”

#Marató8M

@LourdesMunoz

Durant el mes de març, dones en xarxa en el marc de la commemoració del #8M, publicarà una sèrie d’articles sota el nom de #Marató8M, signats per dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, etc. amb tot tipus de mirades, visions i perspectives. Si la vaga de les dones del 8 de març va ser un èxit, la vaga de les dones del 2019 encara ha estat un èxit més gran, i destacat per la premsa internacional. Ara que han sorgit propostes polítiques per limitar els drets de les dones, la meva (...)

Dones visibles, viatgem a la lluna

@lourdesmunoz

’Figures ocultes’, és una pel·lícula d’actualitat que explica la història de tres dones afroamericanes que aconsegueixen fer-se un forat en la NASA tot i la discriminació que pateixen de gènere i raça. Mary Winston Jackson va ser la primera dona enginyera afroamericana en convertir-se en enginyera aeroespacial dels EUA, però va haver d’aconseguir la sentència d’un jutge per poder assistir a classes d’enginyeria. Dorothy Vaughan, va ser la primera dona afroamericana a convertir-se en supervisora ​​a la (...)

Mujeres visibles, viajemos a la luna.

@lourdesmunoz

‘Figuras ocultas’, es una película de actualidad que explica la historia de tres mujeres afroamericanas que logran hacerse un hueco en la NASA a pesar de la discriminación que sufren de género y raza. Mary Winston Jackson fue la primera mujer ingeniera afroamericana en convertirse en ingeniera aeroespacial de EEUU, pero tuvo que conseguir la sentencia de un juez para poder asistir a clases de ingeniería. Dorothy Vaughan, fue la primera mujer afroamericana en convertirse en supervisora en la NASA, (...)

"Catifa vermella" per a les dones en política?

@lourdesmunoz

"El Congrés amb més dones diputades de la Democràcia" titulaven diversos mitjans després de les eleccions del passat 20 de desembre. Gairebé tenim un Congrés dels Diputats amb representació paritària: dels 350 escons, 138 corresponen a dones, un 39,4%. I no ha estat fruit de la generositat espontània de molts homes que han deixat pas a companyes de files, ni del pas del temps que, evidentment, no fa per ell mateix a les societats més justes, sinó de la Llei d’Igualtat que obliga els partits a (...)

El poder de les dones connectades per canviar les nostres vides

Lourdes Muñoz

"Per a nosaltres el poder dels ciutadans i ciutadanes connectats, és el poder de canviar el món" concloïa Yolanda Rueda -@ciberyolanda - en el primer còctels & net que "Dones en xarxa", organitza a Madrid. Des d’aquesta perspectiva vam començar aquesta nova etapa de còctels & net, convençudes que les xarxes són potencialment una gran oportunitat per a les dones, per a l’èxit dels seus projectes. Còctels & net sempre té un tema central: "Com utilitzar xarxes per a l’èxit dels nostres (...)

"Feminisme per a ser feliç i canviar el país"

Lourdes Muñoz

Aquest 25 de novembre, dia internacional contra violència masclista, us proposo el lema: "Feminisme per a ser feliç i canviar el país". Vull unir els termes felicitat i feminisme, perquè em fa feliç que els moviments de dones haguem acabat d’aconseguir un èxit de mobilització, després d’anys de silenci i deixadesa institucional davant la violència, perquè la llei integral compleix 10 anys i és necessari un nou avanç, i perquè el feminisme suposa defensar la vida de les dones, però també implica un model (...)

Elena*

Començo a llegir un article sobre ella escrit per una bona periodista, Milagros Pérez Oliva, i m’adono que estic a la secció "Obituari" del diari. Em va entristir i penso allò tan suat de "se’n van les millors", però també que la seva vida va estar plena d’afanys i assoliments no només personals, sinó sobretot col·lectius. No la vaig conèixer personalment, però sí a través de la seva trajectòria professional i d’activista, i també pels seus llibres. Referent per a mi i per a moltes altres dones, com a (...)

Els homes de debò, no compren dones

Ahir vaig mantenir una conversa sobre la prostitució amb un amic. La història es repeteix, davant d’una postura còmoda per a la majoria - que es legalitzi com un treball i que les prostitutes contribueixin econòmicament - cal una resposta molt més complexa, intentant fer visible una terrible realitat que inclou crim organitzat i explotació sexual amb vulneració de drets humans bàsics. Així doncs, l’opció no és legalitzar la prostitució, per raons pràctiques i ètiques. Raons ètiques i pràctiques contra (...)

En una setmana, dues assassinades i massa còmplices

En la nostra societat hi ha massa còmplices de cada dona assassinada per la seva parella o exparella. Còmplices indirectes són els que fomenten o contribueixen a que les dones no siguin considerades com a iguals en la societat. Còmplices directes són els que silencien, maquillen o minimitzen un crim per violència gènere. Els directes són molt evidents cada vegada que assassinen una dona. Per aquesta raó, dones i homes defensors dels drets de les dones ens revoltem, especialment a les xarxes (...)

Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius

Aquestes darreres setmanes he tingut l’oportunitat de compartir amb altres persones conscienciades, una formació teòrica i pràctica inclosa en el projecte Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i a l’Agenda de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu principal afavorir la creació d’un espai de capacitació comú sobre les agendes internacionals relacionades amb els Drets Sexuals i Reproductius (DSiR) i està promogut i coordinat per les entitats Creación Positiva, Cooperacció i l’Associació (...)

Pares igualitaris per un món compartit

Aquest 2015 vaig decidir publicar el meu article del dia internacional de les dones, el 19 de març, dia del pare, perquè hem de promoure la igualtat tots els dies, però també convençuda que no aconseguirem la igualtat de les dones si els homes no canvien els seus valors i pràctiques quotidianes. Els homes han de moure fitxa, comprometre’s en la igualtat i actuar en conseqüència en la seva vida quotidiana. El feminisme és un moviment polític que si bé reivindica els drets de les dones, promou un (...)
En col.laboració amb: