Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Violència de Gènere

La violència de gènere és present a totes cultures

dimarts 31 de gener de 2012

La violència de gènere és present a totes cultures

D’acord amb l’OMS, entre un 20% i un 60% de les dones europees han denunciat haver experimentat violència domèstica en algun moment al llarg de la vida, i un 10% l’havien experimentat el 2005 (incloent-se en aquesta estadística qualsevol comportament que hagi causat qualsevol tipus de dany físic, sexual o psicològic-les en una relació)....

Pel que fa al món, entre un 15% i un 71% de les dones van referir haver patit en algun moment violència física o sexual per part de la seva parella.
Aproximadament 19.000 dones de totes les edats van perdre les seves vides a causa de la violència interpersonal en 2002, i 5.200 d’elles (27.5%) eren dones de 30 a 44 anys. Després de la violència autodirigida, els accidents de trànsit i l’enverinament, la violència interpersonal és la quarta causa de mort en aquest grup. A Europa la taxa de mortalitat en els països de rendes baixes i mitja és deu vegades major que en els països de renda alta. Les taxes més altes es troben als països bàltics ia la Comunitat d’Estats Independents, i les més baixes en els països nòrdics i Europa Occidental.

Segons l’informe mundial sobre la violència i la salut de la OMS , els factors de risc per patir violència de gènere estan en l’educació, haver presenciat violència familiar, o maltractament per part dels pares, haver rebut una educació pobra, i d’altres situacions, tot i que els factors de risc no són determinants en cap cas, i la violència de gènere no coneix gaires barreres.

La organització també adverteix que els maltractaments, ja siguin físics, sexuals i / o psicològics, poden romandre amagats i produir-se durant llargs períodes de temps. El què fa més difícil la detecció d’aquestes situacions tan perilloses.

Les conseqüències de la violència de gènere, en un context europeu, són l’increment dels índexs de comportament suïcida, depressió, ansietat i desordres psicosomàtics.

El document també adverteix que les dones dels països subdesenvolupats i en vies de desenvolupament tenen un risc de mort violenta fins a 10 vegades més gran que aquelles que viuen en països desenvolupats.

Violència en adolescents

A nivell global, el 25% de les dones han experimentat violència sexual per part de la seva parella, i un terç de les adolescents denuncien que la seva primera trobada sexual va ser forçada.

Per països, en una enquesta a una mostra representativa de la població general de més de 15 anys a la República Txeca, el 11,6% de les dones denuncien haver estat forçades a realitzar actes sexuals en algun moment durant les seves vides, i un 3.4% va revelar que aquesta situació li havia passat més d’una vegada.

Al Regne Unit, el 23% de les dones del Nord de Londres van denunciar haver estat violades o haver estat víctimes d’un intent de violació per la seva parella. A Finlàndia i Suïssa les xifres van ser d’un 5.9% i un 11.6%, respectivament. (dades de 2002)

Tenint en compte les diferents investigacions nacionals, com la duta a terme el 2001 pel Ministeri de l’Interior britànic, els joves tenen més probabilitats de patir aquest tipus de violència interpersonal, especialment aquells amb edats inferiors a 25 anys, i les dones d’aquestes edats són el grup de població amb més risc, diferenciant-se dels homes especialment si es tracta de violència sexual en primer lloc, seguida per la violència domèstica. (British Home Office 2004).

Font:OMS

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: