Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
#womanlidertic

"La tecnologia pot ser la teva amiga"

Gadwoman, un projecte d’informació sobre tecnologia pensat per a les dones
divendres 1 de juliol de 2011

"La tecnologia pot ser la teva amiga"

El passat 16 de maig, Dones en Xarxa va voler conèixer amb més profunditat aquest projecte d’innovació sobre informació de tecnologia pensat per a dones. La trobada amb aquestes dues dones periodistes que porten més de deu anys en el sector de la informació sobre tecnologia, va ser a la terrassa de l’Hotel Pulizzer, per cert, un fantàstic emplaçament per realitzar una conversa tranquil•la.

Però, esbrinem una mica més sobre les creadores d’aquet projecte,i la seva trajectòria professional, se’ns dubte dues dones amb molt de talent.

Toñi Herrero Alcántara. Col•laboradora en diverses editorials tecnològiques – IDG Communications, MC Edicions, BPS - i consultora de comunicació. Va ser coordinadora del Canal Mòbils de La Vanguardia.és i coautora del llibre Manresa Innov@ (Infonomia).

Carmen Jané. Va ser coordinadora del suplement Tecnologies d’El Periódico de Catalunya i actualment és redactora de l’edició digital del diari. Col•labora al programa Eureka de COM Ràdio. Autora del blog Tecnobloc i premi Accenture de periodisme 2007.

Un cop realitzades les presentacions, entrem a les preguntes per anar coneixent millor el seu projecte. Jané i Herrero estan molt il•lusionades amb aquesta iniciativa, de fet ens confessen que els hi agradaria poder desenvolupar-lo com una empresa amb capacitat de generar una activitat econòmica major i per què no, com diu la Carmen, poder generar ocupació per altres dones.

- Com va sorgir la idea de crear “Gadwoman?

Teníem la idea de fer alguna cosa diferent i alguna cosa “web” i justament, la idea la va donar un home,un amic nostre que com ell té un web, ens va recomanar fer-ho nosaltres, diu Carmen Jané. També, cal dir que fins aleshores, vam estar pensant que la tecnologia està explicada des d’un punt de vista molt masculí i això, ens va fer creure en la possibilitat de enfocar-ho més de cara a les dones, comenta Toñi Herrero

- Què és exactament Gadwoman?

És una revista de tecnologia per a dones. Gadwoman no tracta d’explicar la novetat per se, sinó, com aquesta novetat et pot ajudar a millorar, a fer més fàcil. De fet, l’estructura de la web està pensada en aquest mateix sentit, amb unes seccions que es diuen ”contigo” “en la red” “en casa” “en el trabajo” “de viaje” “con los niños” “de tiendas” perquè tinguis molta més vinculació a com t’afecta en la teva vida. També oferim un servei de consultoria, mitjançant el nostre Consultori, amb la idea que les dones ens preguntin i poder anar responent els dubtes o les consultes que ens facin.

- Quin és el valor afegit o el tret diferenciador, del vostre projecte amb respecte altres?

Nosaltres pensem que el valor afegit és com enfoquem la informació de tecnologia que s‘adreça a les dones. Aquesta informació s’explica d’una manera especial, per tal que les dones li puguin veure la utilitat a la seva vida, més que no pas, com s’ha fet fins ara a nivell empresarial. D’altra banda, creiem que hi ha el fals mite que a les dones no els interessa la tecnologia, sabem que quan una cosa li veus la utilitat, t’apuntes de seguida.

- Us heu sentit discriminades pel fet de ser dones a l’hora d’impulsar el vostre projecte?

Doncs en principi no, diu Toñi. I puntualitza Jané, A veure, a vegades quan expliquem el nostre projecte, s’ho miren amb una riaieta... però després, quan els hi expliques tot com va, llavors els hi canvia la cara i fins i tot, comença a sorgir l’enveja.

- Com utilitzeu les tic’s pel desenvolupament del vostre projecte?

Nosaltres estem treballant molt amb les xarxes socials, amb el Facebook i el Twitter, perquè entenem que són dos públics diferenciats. No només els fem servir per promocionar els nostres articles, sinó, també per fer d’amplificador d’iniciatives d’altres. Volem ser uns aglutinadors del que es fa a la xarxa.

JPEG - 46.4 kB
Carmen Jané i Toñi Herrero

- Com us afecta la crisi econòmica?

Pensem que si ens afecta d’alguna manera és en positiu, per ajudar-nos a engegar aquet projecte. Ara, pensem que és el moment dels emprenedors i emprenedores, és el moment de fer coses i intentar sortir pels nostres propis mitjans.

- I pel fet de ser dona, us afecta de manera diferent la crisi econòmica?

Potser ara sí hi haurà una certa pressió. Però, el que volem destacar també és que les dones tenim unes certes habilitats que de vegades no sabem com treure profit i per això, en aquests moments, seminaris com els que es realitzen a Barcelona Activa van molt bé per acabar d’orientar i animar a les dones que no acaben de donar el pas.

- Què penseu del moviment #15M?

Jo crec que el moviment #15M igual el vam inventar nosaltres a la cuina de casa, perquè ja sortíem indignades de naixement... Però, sí, tenim molts motius per estar d’acord amb aquest moviment ciutadà, diu la Carmen Jané. És important mirar la indignació cap a la nostra banda, i ja que surt la veu de la indignació col•lectiva, parlem també de per què estem indignades les dones, de per què moltes vegades se’ns discrimina i se’n trepitja i ens costa tant haver de demostrar que estem aquí.

- Us considereu Feministes?

Carmen Jané diu: “Jo sí em considero Feminista perquè jo vaig nàixer dona, i perquè crec que qualsevol dona una mica intel•ligent no pot deixar de considerar-se feminista. Potser, nosaltres podem pensar que la cosa està més igualada, però on tenim la batalla és amb el tercer món, amb les dones que venen de fora”. Toñi Herrero afegeix. "Penso que totes les dones som feministes, perquè volem no ser discriminades per l’únic motiu de ser dones, llavors penso que haurem de continuar defensant-ho fins que arribi un moment en què hi hagi un equilibri real".

- Els reptes de futur

Nosaltres vam iniciar aquest projecte amb la idea de convertir-nos en un portal de referència d’informació tecnològica pensat en dones. Dones que busquin informació de tecnologia, tant si en sabem molt com si en saben poc. I a llarg termini, escolta, no estaria malament donar-li feina a les amigues i que cobrin i que tinguin un sou i que puguin viure d’això.

- Com us vau assabentar de l’existència de Dones en Xarxa?

Va ser a través de la xarxa. I vam entrar en contacte justament pel vostre Twitter a través, de la convocatòria del Festival Femitic, que és el festival de vídeos i fotos que engegueu i estem interessades en participar i molt animades a enviar un treball, diu Toñi Herrero. Penseu que a Gadwoman també volen produir contingut propi i mira, si un dels vídeos que fem us agrada pel Femitic i si ens voleu donar un premi, encantades de la vida...

- El vostre missatge per les dones de la xarxa

Carmen Jané, “Jo crec que el missatge de Gadwoman és que la tecnologia pot ser la teva amiga i que amb la tecnologia pots arribar molt més lluny del que t’està plantejant ara perquè vius en un món digital, i vius en un món on la realitat virtual es barreja amb la realitat real”.

Toñi Herrero, “El missatge seria que es llencin, que s’animin a introduir-se a Internet que no es quedin fora perquè la tecnologia també el interessa i molt”.

A continuació, us oferim el vídeo de l’entrevista.

Veure en línia : Gadwoman

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: