Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Opinadores

L’etern masculí universal

Gemma Lienas, és escriptora i feminista
dijous 23 de juny de 2011

L'etern masculí universal

Ve una directora de cinema per explicar-me que, a l’escola on porta les criatures, ella i dos pares més del món cinematogràfic han fet una pel•lícula amb l’alumnat a partir d’un conte meu de la Fada Menta.

M’explica, però, que la protagonista de Ja estic!, la Bel, ha quedat, per obra i gràcia del guionista, transformada en el Biel, perquè, segons ell, els nens s’hi podran identificar millor. A ella, li sembla una barbaritat, és clar. A mi, també.

Em pregunto si aquest guionista ha reflexionat sobre la quantitat d’històries de ficció i de no ficció en què el protagonista o protagonistes són barons: des de la pel•lícula d’animació Up (on només hi apareix una dona durant trenta segons per, després, morir-se) fins a la sèrie Polseres vermelles (on la noia només surt per imperatius romàntics; si no, ni això).

Ja ho sabem, que el masculí es considera universal i, per tant, se suposa que dones i homes (o nenes i nens), s’hi han de poder identificar. I que, en canvi, el femení només designa un subgrup de la humanitat: el de les dones, amb el qual ells no poden —ni volen— identificar-se.

N’estem tipes, però. Tipes que la majoria de candidats a les alcaldies —per exemple, la de Barcelona— siguin homes. Tipes que els candidats a la Generalitat siguin sempre homes. Tipes que els candidats a les generals siguin homes.

Ara que els partits d’esquerres tenen tantes coses per pensar, valdria la pena que també pensessin en aquesta qüestió.

Veure en línia : El Bloc de Gemma Lienas

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

 • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

3 Missatges al fòrum

 • L’etern masculí universal

  23 de juny de 2011 14:15, per  ALBERT
  Gemma, potser el fet de ser el marit d’una candidata a alcalde en les municipals recents és l’excepció de la norma, però crec que si no hi ha més polítiques al capdavant també és responsabilitat vostra. Ara bé, m’estranya que la directora de la pel.li hagi acceptat el canvi de rol de la protagonista, que passa a ser un nen... Si no aprofita el fet de ser qui mana per decantar les decisions, quin sentit té que sigui directora??? Abans que hi hagi paritat en la vida quotidiana cal canvis interns en homes i dones, perquè opino que totes les persones tenim masculinitat i feminitat alhora i hem d’arribar a fer-les conviure en pau per reflectir-ho a l’exterior.
 • L’etern masculí universal

  27 de juny de 2011 12:50, per  Meritxell Martí

  Fins i tot quan els fets demostren que la masculinitat normativa fa aigües, la inèrcia és el seguidisme. Al meu parer, només tenim una sortida: dignificar el femení a partir de l’empoderament de cada persona. Cada feminitat reeixida és un pas endavant per aconseguir universalitat.

  Salutacions!

 • L’etern masculí universal

  6 de juliol de 2011 13:49, per  Cristina
  Que bé!!! Algú altra que ha detectat això de "La Noia" a la sèrie Polseres vermelles"!!!! En un taller sobre micromasclismes per a gent adolescent, vaig utilitzar el tall on sortia l’explicació per part d’un home adult a un dels nois, de la composició d’un grup. S’hi enumeren 5 papers importants dins d’un grup i al final la sisena persona és "La NoiA",així, en genèric, sense cap càrrec ni qualitat concreta (almenys no diuen que ha d’estar bona!). Ho vaig lligar amb el tall del darrer capítol, on el noi vol tornar a formar grup, i diu que passarà per la planta de noies, que alguna o altra servirà.Queda clar com de ràpid es traspassa l’etern masculí. L’assistència al taller no va detectar el "gazapo", i quan els hi explicava la majoria no hi acabava de veure la punta. De fet gairebé ningú a qui ho he comentat, l’ha detectat. És un indicador de com estem. Per això s’inventen un Biel de protagonista. Ho trobo dramàtic...Aquesta sèrie ha passat a la posteritat per ser una d les millors, amb més valors, més ben feta, un exemple del que la gent adolescent pot mirar a la tele i aprendre’n. La discriminació està tan maquillada i la tenim tan assumida!!!!
En col.laboració amb: