Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Drets

L’eradicació de la Prostitució, per una qüestió de Drets Humans

Les veus que es manifesten per l’eradicació
divendres 8 de juliol de 2011

L'eradicació de la Prostitució, per una qüestió de Drets Humans

En moments de crisi econòmica i social és quan les dones són més vulnerables i pateixen més per moltes raons que podríem enumerar d’una llista interminable. Abusos de poder, injustícies socials, pobresa amb rostre femení, assetjament sexual, violència de gènere i no ens enganyem...l’opció de la prostitució n’és una més, com a últim recurs per subsistir i mai, com ja han apuntat nombroses investigacions i estudis, com a una alternativa desitjada.

Amb aquest reportatge Dones en Xarxa vol tornar a posar en valor la necessitat de combatre el tràfic de persones. Aquest tràfic de persones constitueix una xarxa d’organitzacions cada cop més gran al món. Trafiquen amb vides, como si fossin materia prima a la que posar preu i amb la que negociar per realitzar transaccions econòmiques. Un dels tentacles més sòlids d’aquesta xarxa és el negoci de la Prostitució. Un negoci que té poreveïdors, distribuïdors, facilitadors, consumidors i el més curiós i més difícil de demostrar, inversors...

I per situar el tema con cal, és del tot pertinent resaltar que la prostitucióa esdevé una coacció per a les dones i les nenes que són les persones prostituides i traficades i això és un forma de violència sexista i d’atentar contra els drets de les persones . Queda palés doncs, que és tracta d’una forma més del domini patriarcal que els homes han exercit sobre les dones. El llenguatge també jugar un paper important. Una vegada més, reflecteix la diferent forma de considerar a les dones que es prostitueixen qualificant-les com a prostitutes o putes i als homes se’ls considera clients. I ens preguntem.. On és en aquesta relació l’igualtat de tracte?

Però avui, el que pretenem és justament visibilitzar a “les altres” organitzacions, les que es dediquen a denunciar i a combatre aquesta injustícfia social que encara avui al segle XXI persisteix i creix, sense cap mena d’escrúpol moral ni ètic.

Son moltes les campanyes de seinsibilització que s’han impulsant des de diverses plataformes protagonitzades, essencialment per dones amb l’objectiu de caminar cap a una iniciativa legislativa per abolir la prostitució. Encara no ho han aconseguirt, però aquest fet no els resta ni la més mínima inseguretat sobre la convicció que estem davant d’una qüestió de drets humanas. La trata de persones i la prostitució són formules d’esclavatge i de violència envers la dignitat humana, igualment en sosietats poc desenvolupades en termes socials i culturals, com en l’anomenat primer món, o món ric més desenvolupat i avançat .

Una de les organitzacions més conegudes és La Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones, n’es una prova que hi ha persones, dones i també alguns homes compromesos que estan disposats a continuar defensant els drets de les persones i lluitar per un món més igualitari, més just, més equitatiu i és per això, que pensen, pensem que l’abolició és urgentment necessària.

Aquest Lobby de dones va néixer arran de la IV Conferència Mundial de les Dones celebrada a Pequín en 1995. A partir de la celebració d’aquella Conferència Mundial, un grup de dones andaluses entre les quals estaven Gabriela Sánchez Aranda, Ana Belmonte Valera, Paqui Fuillerat Pérez, Pepi Zambrano, Mª José Arias Varela, Paca García Fonda, Elisa i Rafaela Pastor Martínez, van decidir fundar una Plataforma que agrupés a Associacions de Dones de tota Andalusia i integrar-se en la Coordinadora Estatal per al Lobby Europeu de Dones, teixint així una gran xarxa per defensar que els DRETS DE LES DONES SÓN DRETS HUMANS, tal com es va proclamar en aquella Conferència.

Aquest és un vídeo que ens ajuda a comprendre millor els conceptes i en el que s’explica a més, com s’articula la campanya que impulsa el Lobby de dones andalusas sobre l’abolició de la prostitució en una entrevista a Lourdes Pastor

La importància en el tractament de la imatge de les dones als mitjans de comunicació també ha estat subjecte de crítiques per molts col·lectius de dones feministes. En el cas de la Prostitució, s’han impulsat campanyes per exigir la retirada dels anuncis de prostitució en els principals diaris estatals. Destaquem la ferma defensa d’aquesta campanya de Carme Freixa i Susana Koska impulsores del bloc Cicatrices Transgenicas on podreu trobar molts articles i documents sobre aquest tema, un dels que recomenem és "Fuera puteros de las calles de nuestras ciudades"

D’altra banda, tenim la Plataforma Estatal d’organitzacions de dones per l’Abolició i contra la Prostitució, una iniciativa social que es va constituir a mitjans de l’any 2002 diverses organitzacions de dones, que treballaven, des de fa ja més d’una dècada, tant en programes d’atenció a dones prostituïdes com en programes de denúncia de la violència de gènere, van optar per unir i coordinar esforços a fi de transmetre de forma col•lectiva a la societat i elevar als poders públics la seva postura divergent i contrària a qualsevol forma de reglamentació o ordenació del mercat prostitucional, des de la seva perspectiva de gènere la PROSTITUCIÓ, en tots els casos i circumstàncies, constitueix una de les modalitats més antigues en què es manifesta, assegura i perpètua la desigualtat entre homes i dones i en què es manifesta la violència contra les dones.

En aquesta plataforma es defineix molt bé Què vol dir ser abolicionistes?. Significa optar per un model normatiu i social encaminat a deslegitimar les pràctiques masculines de consum sexual de dones i reclamar accions polítiques encaminades:

- A desarticular la indústria del sexe i al proxenetismo.
- A desmobilitzar i reprovar les pràctiques dels prostituidores, sense els diners dels quals seria impossible la subsistència del mercat prostitucional.
- A garantir la vida i integritat de les dones que sobreviuen en prostitució, mitjançant mesures de protecció i integració social.

I el tercer exemple d’organització, en aquest cas, no són elles, sinó ells, és un grup d’homes que es defineixen “Homes per l’Abolició de la Prostitució” i aquesta és la declaració que realitzen dins el manifest que defensen i tenen visiblement exposat a la seva web.

“Nosaltres, homes per l’abolició de la prostitució qüestionem el model tradicional de masculinitat, basat en les idees de control, dominació i rebuig dels sentiments. Ens manifestem a favor d’una societat totalment lliure de masclisme i discriminació per raó de gènere”. Per això, valorem que la prostitució és una manifestació d’explotació sexual. Per tant, en el debat sobre el tema volem aportar el nostre punt de vista:

- Defensem que la sexualitat ha de produir-se en un plànol de llibertat, igualtat i mútua correspondència, lliure de jerarquies, dominació i mercantilización.

- Denunciem la prostitució com una modalitat d’explotació sexual de les persones prostituïdes, en la seva pràctica totalitat dones, i que contribueix a perpetuar i al fet que s’accepti socialment la violència de gènere

- Para nosaltres el “client”, el prostituidor és el principal responsable de la mateixa perquè amb la seva compra permet que hi hagi dones que es puguin vendre i contribueix a generar relacions sexuals de dominació.

- Considerem que la regulació legal, sobretot tal com es planteja i amb les escasses garanties per a les prostitutes, beneficia a les màfies dedicades a la prostitució, contribueix a la seva extensió i a l’acceptació social de la mateixa, i afavoreix l’existència de la prostitució infantil, entre d’altres...

Per fortuna hem de dir que no són els únics, altres grups d’homes que defensen la igualtat, també estan a favor de l’Abolició de la prostitució, com és el cas dels Homes socialistes per la Igualtat. Podeu conèixer millor els seus postulats a la seva pàgina de Facebook.

A continuació, us convidem a veure aquest fantàstic i original vídeo per sensibilitzar els homes que és una obra col·lectiva realitzada en el taller "No a la Prostitució" al juliol de 2010 a Buenos Aires Argentina. Organitzat per Le Monde Selon els Femmes (Bèlgica).

Us adjuntem aquest document "Prostitució, punt de trobada entre l’explotació econòmica i l’explotació sexual" que ha estat elaborat per diveres organitzacions i en el que podreu trobar més informació.

I una revista de recent creació "Voces contra la trata de mujeres" que és l’exponent d’un incansable activisme en la defensa dels drets humans i contra tota classe de violència.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: