Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Mercat laboral

L’atur puja més entre les dones

dijous 2 de febrer de 2012

L'atur puja més entre les dones

Les dades de l’atur no donen treva, cada mes ens colpeixen sense pietat i posen de relleu el gran problema social, segons les dades del mes de gener del càlcul del Ministeri de Treball i Seguretat Social l’atur s’incrementa encara que més entre les dones, amb 98.815 noves aturades (+4,5%), enfront d’un increment de la desocupació masculí de 78.655 homes (+3,5%) , situant-se el total de dones en atur en 2.311.436 i el d’homes, en 2.288.393. El greuge més gran pel que fa a les dones és en les menors de 25 anys, en el que l’augment anual de l’atur de les dones és del 9,73% front al 3,88% dels homes.

Aquesta és una realitat que coincideix -salvant les distàncies- amb l’atur europeu, segons les dades d’Eurostat publicades dimarts passat, referides a 2011 en el que l’atur afecta una mica més a les dones (del 9,6% al 9,9% a la UE i del 10,3% al 10,6%, a l’eurozona) que als homes (del 9,5% al 9,8% i del 9,7% al 10,2%, respectivament).

Per sota l’atur...

Les fredes xifres amaguen més desigualtats per a les dones, i és que contribueix, agreuja o cera encara més discriminació: "La prevalença de la desigualtat en la pràctica condueix-argumenta l’informe-que en les llars, en cas d’haver d’optar per renunciar als ingressos d’algun dels seus membres, es primi la continuïtat dels homes en l’ocupació", segons el tercer informe sobre la situació de les dones en la realitat sociolaboral espanyola, publicat pel Centre d’Estudis Socials.

La tragèdia de l’atur de les dones no es queda aquí, i és que les dones que s’han quedat a l’atur cobren una prestació per desocupació inferior a la dels homes, uns 4,5 euros menys al dia, ja que si ells reben de mitjana una quantia bruta diària de 29,83 euros, la d’elles és de 25,34, segons el CES.
La diferència és encara més gran, i arriba als 6,6 euros diaris, en el cas dels beneficiaris de la prestació per desocupació que tenen 55 i més anys d’edat.
Així, segons dades de 2010, una dona pensionista percebia al mes una mitjana de 597,21 euros, mentre que la pensió mitjana d’un home era de 971,92. "La segregació laboral per raó de gènere implica, en el cas de les dones, menors salaris i, en conseqüència, menors bases de cotització i menors pensions futures de jubilació", conclou l’informe.
Una altra dada important del capítol de pensions: els homes cobren pensions de jubilació en un percentatge del 80,2, i tan sols un 1,5% de viduïtat, mentre que la pensió per viduïtat en el cas d’elles arriba el 42,5% , i un 45,5% correspon a jubilació.


Segons aquest document, el percentatge de dones inactives per raons familiars continua sent "molt elevat", denuncia el CES, que el xifra en un 41%, quinze punts més que en països com França, Dinamarca i Suècia, si bé menys que en altres de la UE com Malta, Xipre i Estònia.
Les espanyoles accedeixen majoritàriament a ocupacions considerades com a "femenines", del sector serveis, "es concentren en categories professionals inferiors, tenen més dificultats per promocionar, perceben salaris més baixos de mitjana, pateixen una major temporalitat i accedeixen en major mesura a contractes a temps parcial ".

Aquesta bretxa salarial suposa que les dones cobressin un 16,3% menys que els homes, per a treballs d’igual valor o equivalents, percentatge que va ser més gran, el 28,4%, en el cas de les dones amb estudis superiors.
"Les dones-recalca el CES-s’incorporen més tard que els homes al mercat laboral, les seves carreres laborals són més irregulars i les seves bases de cotització més baixes".
Fonts: Ministeri de Treball i Seguretat Social, Eurostat, Consell Econòmic i social

Il·lustra l’article: Knoff per a l’informe Igualtat de gènere a la Unió Europea (Comissió Europea, 2011)

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: