Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Salut : Breus

Jornada "Existeix la síndrome d’alienació parental?"

dilluns 18 de febrer de 2008

Jornada "Existeix la síndrome d'alienació parental?"

El Colectivo de Profesionales en Defensa de Menores en Riesgo i l’Associació de Dones Juristes han organitzat, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), una jornada per donar a conèixer la realitat cientificomèdica i jurídica de la Síndrome d’Alienació Parental (SAP). L’acte tindrà lloc dilluns vinent, 18 de febrer, a partir de les 9,30 hores del matí, a la Sala d’Actes del COMB (Passeig de la Bonanova, 47).

La jornada del COMB té com a objectiu aportar proves de la falta de validesa i fiabilitat dels criteris diagnòstics de la SAP i explicar com als Estats Units s’ha iniciat un fort moviment per impedir la seva admissibilitat com a prova en judici. Els organitzadors de l’acte, metges experts en violència de gènere i juristes, denuncien que "estem presenciant la irrupció en el marc de la justícia d’una suposada síndrome mèdica que dirigeix les actuacions legals vers conseqüències perjudicials i de risc per als menors".

El debat comptarà amb la participació d’experts de referència del món de la Medicina i del Dret. Entre d’altres, participaran com a ponents el doctor Miguel Lorente Acosta, coordinador general dels Instituts de Medicina Legal d’Andalusia, i Montserrat Comas d’Argemir, presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere i vocal del CGPJ.

El metge Richard Gardner va crear el 1985 el terme Síndrome d’Alienació Parental per descriure les seves impressions clíniques dels casos que ell creia que eren d’al•legacions falses d’abús sexual infantil. L’essència de la SAP, des del punt de vista de Gardner, és una campanya de denigració del nen contra un progenitor originada en el ’rentat de cervell’ provocat per l’altre progenitor. El tractament que proposa és treure la custòdia del menor al progenitor alienador, generalment la mare, segons Gardner, i donar-la al pare.

La jornada del COMB vol contribuir a aclarir, des del món de la Medicina, la confusió existent respecte del fenomen del rebuig del menor a un progenitor en l’àmbit de la lluita parental per la custòdia. En el programa de la jornada, els organitzadors manifesten que durant la sessió "s’aportaran les proves de la falta de validesa i fiabilitat dels criteris diagnòstics de la SAP, que no es correlacionen amb cap patologia identificable".

Des del món de la Justícia, s’explicarà com la SAP i altres enfocaments similars són un intent de frenar els avenços legals recents en drets humans de nens i dones. S’alertarà sobre el perill de donar veu a la ideologia de Gardner, obertament propedòfila i sexista. Es demostrarà com als Estats Units s’ha iniciat un fort i decidit moviment per impedir la seva admissibilitat com a prova en judici. Al final de la sessió, es farà pública una declaració amb les conclusions de la jornada.

Organitza:
Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Associació de Dones Juristes
Asociación de Mujeres Juristas Themis
Colectivo de Profesionales en Defensa de Menores en Riesgo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: