Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Noticies

Hipàtia. Per la paritat, fets i no paraules

dijous 14 de març de 2019

Hipàtia. Per la paritat, fets i no paraules

Ahir 13 de març es va iniciar el fòrum de reflexió sobre la paritat al Palau Macaya, sota l’organització d’una dotzena d’associacions de dones directives, empresàries i professionals per commemorar el 8M.
Amb el lema “Per la paritat, fets i no paraules”, Hipàtia és un espai de trobada d’associacions de dones empresàries, directives i professionals amb la finalitat de sumar sinèrgies per l’objectiu comú, concretament establir línies de treball per assolir la presència equitativa de dones en llocs de decisió, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.
50a50
Anna Mercadé, presidenta de 50a50 va iniciar l’acte on va remarcar “ens hem de conèixer i reconèixer a nosaltres mateixes per a donar valor a les nostres accions, unides canviarem les coses”. Eva Blanco, Public Affairs Manager d’HP Barcelona, va explicar les seves pròpies experiències, on va afegir “sembla que diem que sí a tot! volem ser unes superheroines, sense tenir el nostre equilibri entre vida personal i laboral”
Cristina Oliva, de 50a50, va introduir les dades sobre la necessitat de les quotes com a mesura necessària per assolir la paritat. Lourdes Mourelo, de For Gender Seal, va explicar que “a més de que la llei hauria de tenir multes per les empreses que no apliquin les quotes. És necessari que és visibilitzin més dones en càrrecs públic i en institucions. Per tant, predicar amb l’exemple i fer més pedagogía de les quotes.”
50a50
Elena Faba de la Encarnación, de Círculo de Mujeres de Negocios, va explicar diferents mesures que es podríen aplicar com “ a les dones que decideixin quedar-se a casa cuidant dels fills/es cotitzin igual i sobretot, impulsar curriculums amb codis per tal d’eliminar els prejudicis i estereotips de gènere”
Miriam Porté, de Dones Visuals, va defensar “ les quotes per notes de tall per a directores per aconseguir la igualtat d’oportunitats com el cas de Suecia,
La següent Taula va tractar sobre la Bretxa salarial, violència econòmica on Mar Gaya, de 50a50 va afirmar: “la bretxa salarial crea un bucle, la dona cobra menys qui s’ha de quedar a casa per tant no es una decisió propia sino imposada”
Fina Rubio, de Xarxa DDiPAS i Fundació Surt, “ La llei està molt bé però sense un règim sancionador ningú l’aplica, es necessita un seguiment, avaluació i auditories d’igualtat.” Lola Sánchez Tuduri, d’ASODAME va afirmar que “hi ha d’haver una constant incidencia política i pública per part nostra”
Mónika Blasco, d’ADEVallès “La Organització Internacional del Treball destaca que les empreses on hi han més dones, que nomès són el 30%, tenen els salaris més baixos en comparació a les empreses masculinitzades.

Aquest acte ha sigut organitzat per: 50a50, ADEVallès, Agima, ASODAME, Círculo de Mujeres de Negocios, Dones Visuals, Esade Equal, For Gender Seal, Fundació Surt, Women Evolution, Women´s Progress i Xarxa Ddipas. A més, Hipàtia compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i amb el de l’Institut Català de les Dones.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: