Webs Locals

Agenda de Sant Adrià [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Web local Sant Adrià

Els Mossos d’Esquadra parlan de violència masclista al CIOD

dimecres 14 de desembre de 2011

Els Mossos d'Esquadra parlan de violència masclista al CIOD

El passat 16 de novembre, el CIOD (Centre d’Informació i Orientació de la Dona) de Sant Adrià va ser escenari de la xerrada Consells de seguretat i autoprotecció , emmarcada dins el programa del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones.

L’acte va ser conduit per Natàlia Bilbeny i Raquel Alfonso, dues Mosses d’Esquadra de l’OAV (Oficina d’Atenció a la Víctima), encara que va ser una xerrada bidireccional, ja que tots els assistents van poder participar-hi explicant les seves experiències (o experiències properes) i donant consells als altres.

La Raquel i la Natàlia treballen a la comissaria del barri de la Mina i coneixen gairebé tots els casos de maltractaments a Sant Adrià. “La nostra feina és molt desagradable", explica la Natàlia. "Per sort, el CIOD fa una tasca molt important i efectiva i ens ajuda a detectar moltes situacions de violència vers les dones”.

A més, el fet que Sant Adrià sigui un municipi amb un nombre no massa elevat d’habitants els permet involucrar-se d’una manera més propera amb les víctimes. “De vegades – comenta la Raquel – anem a prendre cafè amb elles perquè se sentin més tranquil·les i ens expliquin quin problema tenen. Sempre aconsellem que denunciïn, és el primer que han de fer”.

A la xerrada van sortir molts casos de maltractaments: masclistes, infantils, d’abandonament de la gent gran, de la dona cap a l’home, però els que més es denuncien, avui dia, segons les mosses, són els de joves que maltracten els seus pares. “Cada vegada més, l’accés a una vida independent i, alhora, digna és més difícil pel jovent i això crea frustració i desesperació. Molts joves prenen drogues per evadir-se i això comporta unes conseqüències nefastes. La violència arriba amb la pèrdua de control”.

A més, les onades migratòries de les últimes dècades han portat molts casos de maltractaments, sobretot cap a la dona. “Hi ha comunitats molt masclistes que veuen normal que les seves esposes i filles adoptin una actitud de submissió. Allò que els hi sembla malament és la llibertat que tenen les dones a Europa”, va comentar Raquel Alfonso.

Veure en línia : ÀREA BESÒS

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: