Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Cultura
Inauguració de l’exposició

Dones i poetes, al Palau Robert

dimecres 14 de març de 2012

Dones i poetes, al Palau Robert

En una petita cambra en el jardí del Palau Robert de no més de m2 s’encabeixen dotze joies de la literatura catalana, joies per dones i per talent. L’exposició és sòbria i acompanyada d’un de audiovisual, tot i que la inauguració va ser ahir, està oberta des del 7 de març i es pot visitar fins al 29 d’abril.

“És una feliç coincidència que la inauguració tingués lloc en la setmana que va del dia internacional de les dones (8 de març) al dia internacional de la poesia (21 de març)”, va reflexionar el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo en la inauguració de la mostra, en el que ell mateix va definir com una “salutació primaveral a les dones i als i a les poetes”.

Experiència col·lectiva i femenina

La mostra és eminentment reivindicativa cap a la visibilització del talent de les dones “una tasca que seria impossible sense la summa”, va declarar la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, qui va remarcar el denominador comú de les poetes exposades perquè “marquen un compromís amb la llengua, amb la igualtat de drets, en la qualitat en donar a conèixer sentiments i sensacions. Una experiència col·lectiva i femenina”.

Una col·lectivitat sobre la que també va reflexionar el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, coorganitzador de la mostra a través del centre d’estudis de gènere de la universitat gironina, en el sentit de que no es tracta només d’una successió d’autores, “no és només la summa de biografies, sinó una tasca més àmplia”, “són persones amb un important rol social”, afegeix Gatell.

En un sentit més de pertinença i de defensa del català, el director d’Atenció Ciutadana i difusió, Ignasi Genovès, qui va remarcar la contribució per la seva feina tenaç de creativitat i “projecció del català”.

El recorregut de la mostra segueix un ordre cronològic i de cada poeta es presenta un resum biogràfic, unes paraules representatives de la seva manera de viure la poesia i una mostra de la seva obra, i també s’exhibeixen una cinquantena de llibres.

Les poetes són Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal.

Van cloure l’acte les escriptores Laia Noguera i Teresa Colom amb la lectura d’alguns dels poemes de les homenatjades, "per recordar que l’acció artística i creadora de les dones no és només cosa del passat, sinó una esperança de futur", remarcà Monterrat Gatell.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: