Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Dones en Xarxa

Crònica Coctels&Net Castelldefels 2018

Especial 5è Congres de les Dones del Baix Llobregat
dilluns 25 de juny de 2018

Crònica Coctels&Net Castelldefels 2018

Coctels&Net castelldefels 2018
L’acollidor pati del bar ++MasMas de Castelldefels va ser l’espai idoni per a celebrar el segon Cóctels&Net que se celebrava en aquesta localitat. Vam poder degustar els seus mojitos de maduixa i els seus aperitius mentre s’obria el debat amb la convidada Paula Mattio.

L’acte començava amb la presentació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i la del regidor d’igualtat, Alejandro Company, que van coincidir en subratllar i reivindicar la importància de la presència femenina en tots els àmbits, des de l’esport fins a les empreses, i en com des de Castelldefels, amb dues alcaldesses electes consecutivament, es procura per la igualtat.
Maria Miranda i Alejandro Company
Tot seguit, Lourdes Muñoz recordava com sorgeix la iniciativa Cóctels&Net, un espai per debatre com i quin ha de ser el paper de la dona per aconseguir les mateixes oportunitats i condicions que els homes. Que cada cop hi hagi més dones directives a les grans companyies és motiu de celebració, i més que això es degui al fet que s’ha demostrat que les empreses diverses obtenen millors resultats. Tot i això, observem que en la majoria de casos, aquests càrrecs són a escala regional i encara són ben poques les dones que dirigeixen grans empreses mundialment. Una altra dada negativa que observem és que el nombre de noies matriculades en enginyeries tecnològiques és baix i segueix sent el mateix que anys enrere. El motiu: els estereotips culturals i la falta de referents.

La Carme Sanchez va ser l’encarregada de presentar a la seva amiga Paula Mattio, amb qui hi té una relació molt personal i que comença precisament a Castelldefels. La Paula estava embarassada quan la van acomiadar de la feina. Això la va portar a investigar la discriminació que patim les dones a causa de la maternitat, ja que moltes empreses veuen malament demanar el permís de paternitat, especialment en els homes, i no sempre es compleixen les lleis del pla d’igualtat, tot i ser quelcom denunciable. Què podem fer per a combatre-ho passa un cop més per la lluita contra els estereotips, per la reivindicació dels homes directius que facin el pas d’aprofitar el permís de paternitat per a servir d’exemple, i també per treballar un canvi cultural des de les famílies amb els valors que traslladem als infants.

Un altre tema que la Paula posa sobre la taula són les diferències que poden haver-hi entre homes i dones, i com aquestes molts cops s’utilitzen per devaluar la presència femenina. Les dones normalment presenten un nivell d’autoexigència més alt, dubten més que els homes a l’hora d’afrontar reptes i accepten menys condicions a l’hora de negociar salaris. A més, el lideratge femení sovint és acusat erròniament de maternal o de tou, quan al cap i a la fi del que es tracta és de tenir un estil a l’hora de dirigir un equip. Amb iniciatives com Help Me, es vol acompanyar i assessorar a les mares que decideixin no renunciar a la seva carrera professional. Amb un portàtil, treballant des de casa i una reducció de jornada podem evitar que les mares siguin expulsades del mercat laboral, al qual després serà molt més difícil tornar a accedir.

Per acabar, des de la Comissió de Dones del Baix Llobregat es convida al pròxim acte Dones TECH que se celebrarà el 2 de juliol a la UPC i on es continuarà debatent els temes sorgits. També vam aprofitar per sortejar dos exemplars del llibre que ha escrit la Paula Mattio, "La igualdad, objetivo en la empresa".

Adjuntem un petit document (arxiu adjunt) amb un recull d’aplicacions que t’ajudaran en el teu dia a dia.

Assistents a l’acte
TwitterInstagram
Ana Quesada aqaguila
@gmail.com
Carolina Ackermann carolina.
cultura
menstrual
@gmail.com
Doris Pascual Lozano nekodoris07
@gmail.com
doris_pascual_lozano
Elisabet Ferrer Pous elisabeth
.ferrerpous
@gmail.com
Kiko Benítez
Lia Julia Mentruyt Mosquera liamentruyt
@yahoo.es
M Dolores Ramos
Mar Muñoz marmuoz
@gmail.com
Marta Medina Zuricalday marta.Medina.
zuricalday
@gmail.com
Montse Jándula mjandula
@gmail.com
@mjandula
Natàlia Solé Riera nsoleriera
@gmail.com
Núria Cornet I Turró nuria
cornetturro
@gmail.com
Pilar Capellades Escofet pilarcape39
@gmail.com
@kapepilar @kapepilar
Pilar Martin Bornao
Rosa Moral León rosa.moral
.leon
@gmail.com
@rosamoral
leon14
Rosa López Fernández rosalopez
creations
@gmail.com
arabescos lf
Rosa Sorribas lactancia
@crianza
natural
.com
Sofia Avila
Susana Lastra slastra
@aleph
comunicacion
.com
Tatiana Mansilla poshvox
@gmail.com
@tmansillab @Tatiana_mansilla
Victor Lopez victor.consum
@gmail.com
@touchthebanana
Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: