Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Opinadores
Consuelo Chacartegui

Consuelo Chacartegui

Professora titular del dret al treball i de la Seguretat Social. Universitat Pompeu Fabra

10 raons per acabar (d’una vegada) amb la reforma laboral de 2012 des de la perspectiva de gènere

#Marató8M

Chelo Chacartegui

Durant el mes de març, dones en xarxa en el marc de la commemoració del #8M, publicarà una sèrie d’articles sota el nom de #Marató8M, signats per dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, etc. amb tot tipus de mirades, visions i perspectives. Si per part dels poders públics es vol donar compliment al mandat constitucional de l’article 9.2 CE, es necessita una derogació urgent de la reforma laboral de 2012 en la seva totalitat. La igualtat real i efectiva mai podrà ser assolida amb (...)

Dia Internacional de les Dones: reivindicar per poder celebrar

Consuelo Chacartegui

Perdoni, de què em felicita vostè? Revisem la història i actuem per aconseguir la igualtat efectiva. Diuen que el dia 8 de març es "celebra" el Dia Internacional de les Dones. La primera pregunta seria què és el que exactament cal celebrar, suposant que calgui celebrar alguna cosa. Per ventura es celebra la bretxa salarial que fa que percebem un 25% menys que els homes? O bé que ocupem els contractes més precaris i amb una menor protecció social del conjunt de la societat? Es celebra les (...)

Assetjador, no em fas por

Consuelo Chacartegui

La violència estructural contra les dones està arrelada en els diferents àmbits de la realitat social. L’àmbit laboral és un d’ells, de tal manera que les dones es veuen en multitud d’ocasions obligades a resistir de manera numantina en el lloc de treball o a lluitar contra les conductes masclistes i violentes. Algunes dones, valentes o que poden sentir-se una mica més recolzades, planten cara als seus assetjadors. No obstant, la complexitat d’aquest fenomen fa que a vegades podem adoptar una (...)

Treballadores i pobres desprès del 27 S

Ja hem conegut els resultats electorals del 27 de setembre de 2015. Els nostres i les nostres parlamentàries democràticament escollits negociaran legítimament aquests dies al voltant de les majories obtingudes i de les equilibris entre forces polítiques al Parlament, mantindran llargues negociacions per parlar sobre qui serà el president (potser algú es planteja que fos una presidenta?) i sobre com sortirà endavant el procés constituent. Aquest és un prec als nostres i les nostres parlamentàries (...)

Prostitució com a activitat laboral? I el dret a la dignitat?

Al voltant de la commemoració del dia 8 de març, m’agradaria reflexionar sobre una sentència del Jutjat del Social núm. 10 de Barcelona, de 18 de febrer de 2015. Segons aquesta resolució judicial, queda “plenament acreditat” que les treballadores exercien “lliurement” els serveis de prostitució, sense coacció i de manera no forçada, baix la “direcció” i dependència de l’empresa, i no són d’apreciar motius de il·licitud penal ni de lesió de drets fonamentals individuals que impedeixin el reconeixement de la (...)

8 minuts

8 minuts és el que li ha durat a l’artista afgana Kubra Jademi la seva performance als carrers de Kabul sobre l’assetjament sexual que viuen les dones a Afganistan. Explica que tenia 4 anys la primera vegada que un estrany la va assetjar pel carrer tocant-li les natges, i recorda haver pensat “Tant de bo la meva roba interior fos de ferro”. La performance ha durat 8 minuts, perquè l’han començat a insultar i a llençar pedres. Duia una armadura de ferro damunt els vestits i passejava... L’artista té (...)

Al mercat de treball també hi ha violència de gènere

Que cadascuna de nosaltres contribueixi, en la mesura de les seves possibilitats i del coratge que li pot donar la força de la justícia, a lluitar contra les situacions de violència contra les dones al lloc de treball.

Reformes laborals, on queda la dignitat de les dones?

Les últimes reformes laborals de 2012 i 2013 han creat un important caldo de cultiu en l’increment de les desigualtats entre dones i homes. Aquestes reformes no han estat respectuoses amb la LO 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, norma - és important recordar- amb rang de llei orgànica. Com a premissa de partida, la LO 3/2007 estableix que els projectes de disposicions de caràcter general que es sotmetin a l’aprovació del Consell de Ministres, hauran d’incorporar un informe sobre el seu impacte de gènere.
En col.laboració amb: