Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Dones en Xarxa : Breus

Catalunya Press es fa ressò de la campanya de Dones en Xarxa en contra les retallades del nou govern en polítiques d’igualtat

dimecres 12 de gener de 2011

Catalunya Press es fa ressò de la campanya de Dones en Xarxa en contra les retallades del nou govern en polítiques d'igualtat

El Govern tira pilotes fora amb la violència de gènere. El seu portaveu, Francesc Homs, ha assegurat que la política en favor de les dones maltractades “no salta de l’ordre de prioritats” de l’executiu malgrat l’eliminació de dos importants programes.

En concret, són la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball – que depenia d’aquest departament - i el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, que depenia d’Interior i que el nou responsable, Felip Puig, ha eliminat.

Aquest segon programa, amb un pressupost de 90.000 euros, s’encarregava de fixar una estratègia comuna en la lluita contra aquesta xacra. Així, gràcies a aquesta entitat es va aconseguir que totes les comissaries dels Mossos tinguessin una unitat d’atenció a la víctima. A més, va formar a 5.200 mossos, policies locals i aspirants.

Pel que fa a la direcció general abans esmentada, havia desenvolupat projectes per la conciliació de la vida personal i laboral, desenvolupat la figura d’agents d’igualtat a Ajuntaments i empreses privades i promocionat les dones per a càrrecs de direcció, culminant amb el Congrés Internacional She Leader que va reunir més d’un miler d’elles.

Homs no ha donat resposta a la pregunta plantejada per CatalunyaPress, que ha traslladat la preocupació existent en multitud d’associacions de defensa dels drets de les dones. El portaveu de l’executiu s’ha limitat a dir que la política contra la violència de gènere continua sent una prioritat i que és “un error” vincular les prioritats del Govern a la seva estructura.

Malgrat les explicacions del Govern, han estat diferents les associacions de dones que han aixecat la veu. La darrera en fer-ho ha estat Dones en Xarxa, que lamenta que el nou govern de CiU estigui “desmantellant les estructures que l’anterior govern havia construït per garantir la igualtat entre totes les persones”.

De fet, el Govern només manté l’Institut Català de les Dones, que passa a dependre del Departament de Benestar i Família, el que s’interpreta com una tornada al paper secundari de les dones en l’àmbit de la família i la cura de la llar.

Aquesta associació ha expressat la seva preocupació “vers el greu retrocés que aquestes actuacions suposen” i anuncia que, des de la seva plataforma formada per milers de dones, continuarà lluitant perquè la igualtat d’oportunitats “estigui present amb la força que es mereix a tots els àmbits de la societat”.

Veure en línia : CATALUNYA PRESS

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: