Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Llibre Recomanat

La catifa vermella
Dones en primera linia de la política institucional

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Convocatoria destacada

Salut : Breus

Camps diu que l’educació sexual segueix però amb canvis

dijous 7 d'octubre de 2010

Camps diu que l'educació sexual segueix però amb canvis

La suspensió temporal dels programes d’intervenció en educació sexual (PIES) ha disparat les alarmes al País Valencià. El mes de juliol passat, una circular interna de la Conselleria de Sanitat informava els centres de salut sexual i reproductiva sobre la paralització d’aquests programes fins al gener del 2011.

Els PIES - que s’ofereixen a tots els centres educatius - consisteixen en tres sessions de dues hores cada una en què es tracten temes com la identitat i l’orientació sexual i els mètodes anticonceptius.

El Govern de Camps ha assegurat que aquests programes no se suspenen, sinó que es «reestructuren» per poder fer que tinguin un llenguatge menys tècnic i més fàcil d’entendre arran de les queixes per part d’alguns alumnes, però diverses persones i institucions han denunciat que darrere d’aquesta paralització s’amaguen pressions d’alguns sectors de l’Església catòlica i la voluntat de modificar els continguts - i no només la forma - d’aquests mòduls.

«Nosaltres no hem rebut cap queixa, ni oral ni escrita. De fet hi ha centres que encara ens estan trucant per preguntar-nos per aquestes xerrades», explica una font de l’organització dels PIES. «El curs passat van entrar a formar part del programa molts centres religiosos, però tot i així la resposta va ser sempre molt bona».

Una altra de les modificacions que patirà presumptament l’educació sexual als instituts radica en el fet que els tècnics que impartiran aquestes xerrades passaran de ser professionals mèdics (concretament, infermeres), com passava fins ara, a ser els psicopedagogs de cada centre. «Això suposa desaprofitar la formació que es va proporcionar a les infermeres en el seu moment», apunta la mateixa font.

Tot i així, el Govern valencià insisteix en el fet que la suspensió no afectarà el desenvolupament de les xerrades, ja que aquestes s’imparteixen en el segon i el tercer trimestre del curs.

Veure en línia : EL PERIÓDICO

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: