Webs Locals

Agenda de Cubelles [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Web local Cubelles

Agnès Pérez ens parla del Ioga i dels seus beneficis per a la dona

dilluns 2 de maig de 2011

Agnès Pérez ens parla del Ioga i dels seus beneficis per a la dona

Com et vas iniciar en el Ioga?

Vaig acabar els meus estudis universitaris (Tècnic en empreses i activitats turístiques) en 1991 i dos mesos després ja estava treballant a jornada completa patint la inseguretat que provoca l’inexperiència i la càrrega física i intel·lectual derivades de l’estrès. Em dolia l’esquena i a més sentia que no rendia a l’òptim de les meves possibilitats a causa del cúmul quotidià de cansament i a les tensions, per la qual cosa vaig decidir pel meu propi benestar, i per donar un millor servei al meu entorn, cuidar-me incloent la pràctica periòdica de ioga en les meves activitats amb la finalitat de renovar-me, així com revisar la meva alimentació, que és la font d’energia primordial del nostre organisme.

Quins beneficis destacaries de la pràctica del ioga per a la dona?

La majoria de les dones independents d’avui dia, amb inquietuds de desenvolupament personal en l’àmbit laboral i intel·lectual i/o amb família al seu càrrec deixen, sovint, de costat la connexió amb la seva pròpia essència per sobresaturació i falta de temps per a si mateixes i paguen com a tribut la seva salut (problemes de cervicals, hèrnies discals, dolors misteriosos estructurals i interns, problemes digestius, cansament crònic, depressió i un llarg etc.). Paradoxalment quan a aquestes dones que es dediquen a tot i a tots se’ls suggereix prendre’s un espai propi en el qual es dediquin a LES SEVES pròpies necessitats, a cuidar-se i a regenerar-se, contesten que “no tenen temps”.

JPEG - 35.3 kB
Maite en postura Supta Baddha Konasana

Practicar ioga (āsana o postures i prānayāma o control del moviment de la respiració) és una manera de recuperar la connexió amb la nostra pròpia naturalesa i beneficia tant física com fisiològicament, aportant equilibri a nivell emocional.
Tal com sàviament apunta la Dra. Geeta Iyengar (filla i deixebla del mestre BKS Iyengar, pionera a desenvolupar programes terapèutics de ioga per a la dona durant la menstruació, embaràs, menopausa i per a problemes ginecològics, utilitzant diferents suports que incideixen a nivell orgànic i fisiològic):

“La riquesa d’una nació i la salut de les generacions futures depenen del benestar físic i mental de la dona.
El ioga ajuda a la dona a portar endavant el seu treball i tasques, i també a brillar de manera natural i potencia la seva feminitat. La pràctica del ioga efectuada correctament aporta lleugeresa al cos, aptitud en el treball, resistència al dolor i a la malaltia. Estimula el funcionament del sistema respiratori, circulatori, digestiu, nerviós, endocrí, uro-genital i l’eliminació. Fortifica els òrgans interns: fetge, pàncrees, intestins, pulmons i ronyons ajudant a eliminar toxines físiques i emocionals
El resultat és una ment sana en un cos sa ja que el ioga conrea tant el cos com la ment”.

Quin paper desenvolupen les xarxes socials en la teva labor com a professora de Ioga?

Tinc dos blogs Ioga IYENGAR al Garraf i Ioga i Nutrició Agnès Pérez en els quals escric de manera activa amb una freqüència setmanal. M’han proposat en diverses ocasions escriure un llibre, però trobava que la xarxa és una manera molt més dinàmica i interactiva de compartir el meu treball a nivell social. Publicar els meus articles i difondre els escrits d’altres persones en els meus blogs és per a mi la millor manera d’arribar a tots els estrats de la població.

En el blog "IOGA IYENGAR EN EL GARRAF", dedicat exclusivament al Ioga Iyengar, solament transmeto els ensenyaments directes de BKS Iyengar i dels seus fills Geeta i Prashant. També incloc informació sobre les meves classes i activitats de la AEYI (Asociació Espanyola de Ioga Iyengar).

El blog "NUTRICIÓ PER A la SALUT" abasta diferents temes com l’alimentació sana i natural, la macrobiótica, l’ecologia i la transició cap a un canvi de valors individuals per a una societat sostenible, filosofia oriental, receptes pràctiques amb fotos a tot color i qualsevol altre tema que em motivi transmetre perquè ho crec d’utilitat social. Aquest blog té molt bon acolliment i una mitjana de 3.500 visites setmanals. També gestiono en Facebook la pàgina de l’Associació Cubellenca de Ioga, fundada en el 2.010 pel grup de practicants de Ioga Iyengar de Cubelles.

JPEG - 54.5 kB
Cristina en postura Ioga Mudra en Svastikasana

Actualment treballo com a professora de Ioga certificada pel Ramamani Iyengar Memorial Ioga, Institute de Pune (Índia), estic registrada a l’Escola Catalana de l’Esport i sóc especialista en macrobiótica. Faig classes a Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona ciutat.

També estic formada en Nutrició i dietètica, Cuina Energètica, Medicina Oriental, Shiatsu i Osteopatía. Em decanto pel decreixement, l’ecologia, la senzillesa, per compartir tant el Ioga Iyengar com la macrobiótica a nivell popular, en centres cívics i per mitjà d’activitats organitzades pels Ajuntaments i empreses públiques i privades, ja que són mètodes molt eficaços per incidir en la millora de problemes de salut i en el benestar social, sempre que les transmetin professionals amb un alt nivell de formació contínua i experiència. De fet, he rebut cada vegada més demandes de persones, els metges de capçalera de les quals aconsellen practicar ioga i que em sol·liciten informació sobre com dur a terme una dieta natural i equilibrada, i és molt positiu que puguin assistir a classes a preus assequibles o a xerrades gratuïtes, ja que entenc que aquestes eines, importants per potenciar i mantenir una qualitat de vida que no està basada en el que posseïm sinó en com ens sentim, són imprescindibles en tots els àmbits socials i no un ben més de consum al que solament puguin accedir persones acomodades. Per això he triat treballar al costat de les persones per a les persones, sigui el que sigui la seva situació econòmica, les seves creences, ideologia, cultura o religió, ja que tant el ioga com la macrobiótica tenen també com a fonament la unió i l’auto-realització.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: