Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mercat laboral

Conclusions "Col·loquis de Treball NUST 2010"

Estrategies per a la crisi: TICs i usos del temps a les empreses
dimecres 1 de desembre de 2010

Conclusions "Col·loquis de Treball NUST 2010"

“Les tic’s milloren la competitivitat de les empreses i permeten guanyar temps” Aquesta va ser una de les conclusions compartides per totes les persones que van assistir als col•loquis de treball NUST 2010 que va tenir lloc ahir a Barcelona.

La jornada de treball que va ser impulsada per l’Àrea de Benestar i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Barcelona i va comptar amb la col•laboració de la UOC, elConsorci de Barcelona i Àgoranews, es va marcar un objectiu clar: Oferir estratègies per la crisi a les empreses, mitjançant la filosofia d’un nou ús del temps i amb el suport de la utilització de les tic’s com a noves eines de comunicació, difusió i interactuació.

Josep Ginesta, Director de l’Àrea de Persones de la UOC , va donar la benvinguda als assistents, juntament amb la Carme Freixa, Assessora de Polítiques dels Usos Socials del Temps a l’Ajuntament de Barcelona. De les seves intervencions de benvinguda destaquem, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per apropar a les empreses una nova cultura del ús del temps i de la forma de treballar amb les noves eines que les tic’s proporcionen, tant a nivell intern dins les empreses, com externament.

JPEG - 302.5 kB

El col•loqui Inaugural va està a càrrec de Lourdes Muñoz Santamaria, enginyera informàtica i Portaveu del Grup Socialista de la Societat de la Informació en el congres dels diputats. “La web 2.0 una oportunitat per les Pymes” va centrar la intervenció de Lourdes Muñoz per tal de mostrar a les empreses com les eines 2.0 poden ajudar a millorar la gestió interna dels negocis, a una major planificació i a desenvolupar una metodologia de treball en equip molt més coordinada i profitosa pel conjunt. Així mateix, Muñoz va dir "Hem d’utilitzar Internet amb dos objectius, el primer per assolir la igualtat real entre homes i dones i promoure Internet com un espai d’empoderament de les dones" i en quant al segon objectiu va esmentar "ens hem de transformar en empreses en xarxa" En aquest mateix sentit, va destacar la necessitat de ser més visibles a la xarxa, i formular una identitat digital que contribueixi a consolidar la marca.

En el primer col•loqui “La E-Administració facilita el temps de les empreses i de les persones” van participar com a ponents. Sergi Jerez, Director executiu E-Administració de l’Ajuntament de Barcelona i Jordi Roca, Director de Cibernàrium.

Sergi Jerez, va explicar els diferents serveis que ara per ara disposa l’Ajuntament de Barcelona per a desplegar la seva e-administració amb tots els aplicatius i eines que els usuaris d la xarxa poden utilitzar per accedir a la informació i fer-ne tràmits electrònics. No només es poden fer tràmits per Internet des de casa, si no que també s pot estar informat per exemple de les noticies d’actualitat a través del mòbil, per exemple.

De la seva banda, Jordi Roca, ens va aproximar a l’espai del Cibernarium, com a espai per iniciar-se en les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d’Internet per millorar el perfil professional.
Un multiespai de Barcelona Activa amb més de 1000 m2 d’instal.lacions d’accés lliure i obert a tothom on trobaràs un ampli programa d’activitats gratuïtes de formació adaptada a les necessitats dels i les usuàries i de les empreses perquè s’en puguin beneficiar dels seus servis i recursos.

En el segon col•loqui “Les tic’s i el desenvolupament empresarial” es pretenia mostrar experiències de bones pràctiques empresarials en l’ús de les tic’s per aconseguir major competitivitat i productivitat.

JPEG - 386.9 kB
IMG00543-20101130-1035

Carmen Castro, Directora de Sin Género de Duda, José Luis Fernández soci-director de l’mpresa Expansoft i Cesar Calderon soci-director de Autoritas van ser els convidats a explicar les seves experiències i com les tic’s van contribuir a enfortir els seus projectes empresarials.

El col•loqui Final va estar centrat en Com les empreses innoven amb mesures d’usos del temps i va voler posar a l’abast algunes experiències d’empreses que formen part de la de la xarxa d’empreses en Usos Socials del Temps (NUST).

A continuació, mostrem en aquest vídeo idees clau dels ponents dels col·loquis sobre les tic’s i els usos del temps

Com a conclusions finals destaquem les següents:

- Les tic’s milloren la competitivitat de les empreses i permeten guanyar temps.
- Les tics al servei del temps de les persones fomenten la retenció del talent, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones
- Els usos del temps ajuden a gestionar amb més eficàcia la dinàmica de funcionament de l’empresa
- Les tic’s, com a noves eines de difusió i de comunicaió interna i externa
- Cal estar a la xarxa per ser més visibles i ampliar mercat
- És necessari treballar millor el concepte de "reputació digital" d’idea de marca a Internet tenint en compte que els usuàris i les usuàries o la clientela a la xarxa funcionen amb altres paràmetres.
- Les empreses han d’invertir en innovació i tic’s
- L’utilització de les tic’s i una bona gestió del temps millora la productivitat de les empreses.
- La implementació de les TIcs conjuntament amb mesures d’usos del temps contribueixen a la reducció de despesses de les empreses i al benestar de les persones empleades.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: