Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Llibre Recomanat

Género, ciencia y tecnologías de la información

Género, ciencia y tecnologías de la información

Cecilia Castaño i Juliet Webster
Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Cap dona sense weblog
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 2-09-2014
>
<
Septembre'14
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Convocatoria destacada

Últimos artículos

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

2 de setembre de 2014

A continuació, i pel seu interès pasem a reproduir el següent article publicat a El Confidencial (...) Nou de cada deu editors són homes Però no són només les amenaces exteriors les que aguaiten a Wikipedia. El seu propi funcionament com a organització oberta, voluntària i col · lectiva suposa un risc per a la qualitat dels seus continguts en conjunt a causa d’un factor determinant: les dones s’estan quedant fora. L’any 2010, la Universitat de Nacions Unides va realitzar l’enquesta més extensiva (...)

Agost tràgic

Agost tràgic

1 de setembre de 2014

Aquest estiu de 2014 podria passar a la història com un dels anys més negres des que es comptabilitzen els casos de violència de gènere. L’any ja va començar amb mal peu i durant les dues primeres setmanes de gener sis dones van morir a mans de les seves parelles o exparelles sentimentals.

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

1 de agost de 2014

El conveni del Consell d’Europa per prevenir i combatre la violència contra les dones, conegut com a Conveni d’Istanbul - ciutat en què es va aprovar el 2011 -, entra aquest divendres 1 d’agost en vigor en onze dels tretze països que ho han ratificat, entre ells Espanya.

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

29 de juliol de 2014

El paper de la dona durant la Primera Guerra Mundial va ser silenciat. Per sort, investigadors de les universitats Complutense de Madrid i Castella-la Manxa han consultat fonts especialitzades sobre les activitats de les dones durant aquest període. Han constatat que aquestes van estar en la línia de guerra, a la rereguarda i en els llocs de treball que van abandonar forçosament els homes per anar a combatre. Conclouen que encara que les dones van ser víctimes de la guerra-ja que elles no van participar en el seu inici-també van ser elles les que, calladament, van garantir la supervivència de la seva família i fins i tot, de la seva comunitat.

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

Concentració contra les violències de genere

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

22 de juliol de 2014

Cada tercer dilluns de mes, com un ritual, com un crit contra el silenci de les dones que moren assassinades pel fet de ser dones. Ahir, la presidenta de Dones en Xarxa i en nom de la Plataforma ’Nosaltres Decidim’ va ser la convidada i va llegir aquestes paraules. L’acte va comptar també amb la presència de la poetessa Mayte Chevere i Antuan. Derogant la llei integral contra la violència de gènere Cada tercer dilluns de mes les dones més compromeses es concentren a la plaça Sant Jaume, davant (...)

La Plataforma ‘Nosaltres Decidim', convidada al acte contra les violències de gènere. Dilluns 21, a les 20h a Pl. Sant Jaume

La Plataforma ‘Nosaltres Decidim’, convidada al acte contra les violències de gènere. Dilluns 21, a les 20h a Pl. Sant Jaume

17 de juliol de 2014

La Plataforma ‘ Nosaltres Decidim’ ha estat l’entitat convidada en l’acte mensual que organitza la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Aquesta és una iniciativa que s’organitza des de Juny de 2010 cada tercer dilluns de cada mes a les 20h es donen cita a la Pl. Sant Jaume de Barcelona

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información'

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información’

15 de juliol de 2014

Ahir es va presentar a Barcelona ‘Género, ciència y tecnologias de la información’ al tradicional espai de ‘La Cuina’ de la Francesa Bonnemaison, dirigit per Cecilia Castaño i Juliet Webster, una peça clau en la intersecció de dones i tecnologies de la informació.

Recuperant la lluita per mantenir els drets, salvant de l'oblit el que resta a la retina de les dones

Estrena a Barcelona del documental ’Yo decido’

Recuperant la lluita per mantenir els drets, salvant de l’oblit el que resta a la retina de les dones

11 de juliol de 2014

Ahir, en un dijous del Juliol, i a cinc dies exactes del quart any de l’entrada en vigor de l’actual llei de salut sexual i reproductiva, basada en una qüestió de terminis per dur a terme una interrupció voluntària de l’embaràs, es va presentar a Barcelona el documental ‘El Tren de la libertad’, elaborat per CIMA (l’Associació de Dones cineastes) i del col•lectiu de dones cineastes contra la reforma de la llei de l’avortament.

Commemoració 4 anys de la llei de l'avortament mosaic #10J

Commemoració 4 anys de la llei de l’avortament mosaic #10J

7 de juliol de 2014

Per tal de commemorar els quatre anys d’entrada en vigor de la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs(Llei 2/2010) i davant l’ofensiva de l’actual govern de deixar sense efecte aquesta normativa per una altra que deixa a les dones sense capacitat per decidir sobre la seva maternitat, sobre les seves vides i sotmeses a criteris morals i no als drets socials.

'Yo decido. El tren de la libertad'

’Yo decido. El tren de la libertad’

Estrena simultània el dijous dia 10 a les 19h al CCCB

27 de juny de 2014

Barcelona acull l’estrena del documental ’Yo decido. El tren de la libertad’ el dijous dia 10 a les 19h al CCCB. Aquest metratge està realitzat per col·lectiu de dones cineastes CIMA, i del col·lectiu de dones cineastes contra la reforma de la llei de l’avortament, suposa la plasmació documentada de les mobilitzacions massives de l’1 de febrer a Madrid

"Les dones lideren el periodisme de dades"

Còctels Blocs amb Eli Vivas

"Les dones lideren el periodisme de dades"

20 de juny de 2014

Eli Vivas, periodista i la nostra darrera convidada al Còctels & Blocs, pensa que el periodisme de dades, un dels nous reptes del periodisme i de l’accés a les dades és liderat per les dones.

“La prostitución no es compatible con la igualdad de género”

Comida con Kajsa Ekis Ekman, el modelo sueco de igualdad

“La prostitución no es compatible con la igualdad de género”

18 de juny de 2014

Kajsa Ekis Ekman es una activista i escritora sueca, autora del libro "El ser y la mercadería. Prostitución, maternidad, subrogada i disociación de si". Y la conclusión es que Suecia constituye el modelo a seguir en materia de derechos de las mujeres específicamente y derechos sociales, generalmente.

És bella, l'arruga?

És bella, l’arruga?

10 de juny de 2014

Amb el declivi del model patriarcal de família i el brutal avanç dels deshumanitzats models econòmics basats en la competitivitat global i individual, les persones grans han anat perdent el lloc que ocupaven tant en la vida familiar com en el reconeixement social.

Manaire

Manaire

6 de juny de 2014

Fa uns dies llegíem en els mitjans de comunicació que l’esposa de Pep Guardiola havia adquirit a Alemanya fama de dona "manaire". En aquests mateixos dies, començava a propagar-se per la xarxa una campanya, dissenyada i elaborada de manera molt intel·ligent, i liderada per Sheryl Sandberg, la brillant número dos de Facebook. Endevinin quin és l’eslògan d’aquesta campanya: Ban Bossy, és a dir, "prohibit (dir) manaire". La campanya apunta alt; compta amb col·laboradores tan populars i dispars com Condolezza Rice o Beyoncé. Aquesta última aporta un lema que no té desperdici: "Jo no sóc manaire. Sóc la cap ".

Can Vies, també en femení

Can Vies, també en femení

3 de juny de 2014

A mesura que passen els dies resulta més obvi que el moviment social articulat en suport a Can Vies expressa, alhora que un profund malestar d’una part de la ciutadania, un desig intens de construir un món nou, aquest que sembla tan difícil a la Europa de la troica. No m’estic referint, és clar, als actes de violència, sempre condemnables, sinó als centenars de persones que, pacíficament , ens diuen coses tan boniques com "Construïm alternatives" o "No podreu desallotjar als nostres somnis" o bé "Can Vies és i serà un espai de llibertat".

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l'avortament

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l’avortament

30 de maig de 2014

La Xarxa de Dones per la Salut va celebrar el 28 de maig, Dia Internacional de la Salut de les Dones, amb un acte que va definir un front comú en contra de l’aprovació de l’Avantprojecte de la LEY ORGÁNICA PARA LA PROTECCIÓN DE LA VIDA DEL CONCEBIDO Y DE LOS DERECHOS DE LA MUJER EMBARAZADA del Govern del PP.

XXI Còctels & Blocs amb Eli Vivas

XXI Còctels & Blocs amb Eli Vivas

29 de maig de 2014

“Periodista infiltrada en infografia. Em divideix i em multiplica la lletra i la imatge. Treballo en un gran diari”, aquesta és la bio del compte de tuiter de la propera convidada a la XXI edició dels Còctels & Blocs, Eli Vivas.

28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

28 de maig de 2014

A continuació, i per commemorar el dia internacional de l’acció per la salut de les dones, reproduïm íntegrament la crida a la mobilització de Nosotras Decidimos: Fa aproximadament 30 anys, un 28 de maig, un grup de dones activistes va llançar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones a fi de denunciar els problemes que afecten a la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes a tot el món.

L'explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

L’explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

20 de maig de 2014

Un total de 4,5 milions de dones al món són víctimes de l’explotació sexual. Aquesta xifra significa el 22% dels treballs forçosos al món, segons l’informe de la Organització Internacional del Treball (OIT) “Guanys i pobresa: Aspectes econòmic del treball forçós”.

10 anys de dones en xarxa, #donesenxarxa10

10 anys de dones en xarxa, #donesenxarxa10

19 de maig de 2014

A dones en xarxa fem deu anys (2004-2014) i per tal de celebrar-ho amb tots vosaltres, hem adaptat el nostre concurs Femitic a Femitic10, amb nous formats adequats als nous temps, més àgils, més quotidià, més diari...Instagram.

Durant aquests mesos us convidem a publicar fotos a favor dels drets de les dones amb l’etiqueta #donesenxarxa10 a les xarxes socials i un cop a la setmana, en destacarem una. Podeu publicar la foto a qualsevol xarxa, és molt important que estigui bé etiquetada per tal de localitzar-la. Us podeu inspirar en les fotografies de les anteriors edicions de Femitic

10 preguntes sobre #BringBackOurGirls

10 preguntes sobre #BringBackOurGirls

14 de maig de 2014

"He segrestat a les vostres filles i les vendré com esclaves en el mercat, en nom de Déu" . Va dir Aboubakar Shekau , líder del grup terrorista islamista radical Boko Haram. Una afirmació carregada de conceptes que impliquen opressió a les dones. Tres paraules són molt significatives: les vostres, vendré i Déu.

Sobre subjectivitat política i feminismes

Sobre subjectivitat política i feminismes

8 de maig de 2014

Hem vist , a les senyores diputades del Grup Popular aplaudir amb entusiasme la voluntat del govern de modificar la vigent llei d’Interrupció de l’embaràs, per substituir-la per una altra que facilita que el cos de la dona es converteixi en un cos "intervingut " al que molts poden manar, menys ella.

La violència de gènere deixa 24 dones mortes en el que va de 2014

La violència de gènere deixa 24 dones mortes en el que va de 2014

5 de maig de 2014

Després de la tendència a la baixa registrada en l’últim lustre, s’ha registrat un repunt de la violència contra la dona a Espanya. El mes de gener es recordarà com un dels més negres en l’última dècada, mentre creixen les denúncies registrades.

L'Institut Català de les Dones impulsa la divulgació del servei 900900120 des del món local

L’Institut Català de les Dones impulsa la divulgació del servei 900900120 des del món local

28 de abril de 2014

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, han signat aquest matí un acord de col·laboració per a la divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar.

La paradoxa del treball a temps parcial

La paradoxa del treball a temps parcial

24 de abril de 2014

El treball a temps parcial continua sent un treball fortament feminitzat. Així ho demostren les estadístiques. Segons dades d’Eurostat (2013), el treball a temps parcial representa a Espanya el 25,5% de l’ocupació femenina i només el 7,6% de l’ocupació masculina. Si considerem el total de persones treballadores ocupades a temps parcial, més del 70% són dones. Així, de les 140.200 noves contractacions a temps parcial registrades durant l’any 2012, el 72,32% van correspondre a dones (VII Informe perfil de la dona treballadora-Adecco).

Més incultes i més obeses?

Més incultes i més obeses?

16 de abril de 2014

Entro a la pàgina web de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya (OSSC) de la Generalitat de Catalunya a buscar una informació i em trobo amb una iniciativa que, en principi, trobo interessant: els “Sabies que...”, unes píndoles informatives molt breus que a més pots piular directament a Twitter fent un clic en una pestanya col·locada en el mateix requadre blau. La píndola informativa va canviant cada pocs segons i encuriosida clico a “Tots els sabies que...” i em quedo mirant fixament el publicat el 28-02-2014: “...les dones amb estudis primaris o sense estudis tenen 4 vegades més obesitat que les dones amb estudis universitaris”.

Les dones, en risc de pobresa durant la jubilació

Les dones, en risc de pobresa durant la jubilació

10 de abril de 2014

Segons l’informe "Impacto de las pensiones en la mujer. Jubilación y calidad de vida", el·laborat per IESE i VidaCaixa la dona cobra de mitjana un 30% menys, aporta un 20% menys a plans de pensions privats, obté un 41% menys en prestacions privades i percep un 38% menys de pensió pública. Aquestes dades, unides al fet que la dona viu cinc anys més que l’home i que en la majoria dels casos està al càrrec dels fills i grans dependents, condueixen a les dones a un major risc de pobresa en arribar a la (...)

El 28,6% de les dones assassinades per violència de gènere són a Catalunya

El 28,6% de les dones assassinades per violència de gènere són a Catalunya

9 de abril de 2014

El 28,6% de dones assassinades per violència de gènere al 2014 van ser a Catalunya, el que siginifica sis de les vint-i-una dones, un macabre rànquing, seguit de la Comunitat de Madrid, amb el 19% i d’Andalusia, amb el 14%.

En col.laboració amb: