Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Llibre Recomanat

Género, ciencia y tecnologías de la información

Género, ciencia y tecnologías de la información

Cecilia Castaño i Juliet Webster
Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Cap dona sense weblog
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 7-03-2015
>
<
Març'15
llmamejovessum
232425262728
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Últimos artículos

Dones en Xarxa us convoca a la manifestació del 8 de Març. Dia internacional de les dones

Dones en Xarxa us convoca a la manifestació del 8 de Març. Dia internacional de les dones

6 de març de 2015

Des de Dones en Xarxa us convoquem a la manifestació unitària del diumenge 8 de Març que sortirà a les 12:00 des de la plaça Universitat amb el lema : La revolució serà feminista o no serà! Enguany aquest manifest del 8 de març ha procurat recollir les diverses sensibilitats i reivindicacions de les dones… "Aturades, precàries, mestresses de casa, treballadores domèstiques, persones sense papers, jubilades, lesbianes, trans, dones… totes hi cabem dins de la lluita feminista. En aquest sentit, volem (...)

XXII edició MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

XXII edició MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

Per l’enriquiment de la programació i les iniciatives de sensibilització de les institucions i entitats compromeses amb la visibilitat de la cultura de les dones

17 de febrer de 2015

Des de la MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA, que celebra aquest any la seva XXII edició, s’ha divulgat al llarg del temps una àmplia representació de la creativitat cinematogràfica femenina, així com la seva diversitat temàtica, cultural i formal tot desenvolupant diferents pràctiques innovadores per tal que les pel·lícules realitzades per dones incrementin la seva incidència entre els públics. Amb aquesta orientació es presenta ara un nou recurs, MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE (...)

9 articles, 9 idees de la marató #25n per una societat lliure violencia genere

9 articles, 9 idees de la marató #25n per una societat lliure violencia genere

5 de desembre de 2014

Recopilació dels 9 articles publicats, per una societat lliure #violenciagenere

#25N Dia de l'amor envers les dones

#25N Dia de l’amor envers les dones

4 de desembre de 2014

Vull celebrar el dia dels homes que tracten bé les dones. Una celebració que hauria de ser diària.

El acoso sexual en el ámbito laboral

El acoso sexual en el ámbito laboral

3 de desembre de 2014

Para que los hombres no sientan amenazada su autoestima debido al avance social de las mujeres, deberíamos conseguir la pretendida construcción de nuevas identidades de genero respetando las singularidades de los sexos

La despenalització parcial del proxenetisme i les seves paradoxes

La despenalització parcial del proxenetisme i les seves paradoxes

2 de desembre de 2014

L’objectiu de l’article: cridar l’atenció sobre la paradoxal situació a la qual ens condueix l’actual despenalització parcial del proxenetisme en un context jurídic de manca de regulació legal de l’exercici de la prostitució com a prestació de serveis, ja sigui en règim assalariat, ja sigui en règim autònom.

Al mercat de treball també hi ha violència de gènere

Al mercat de treball també hi ha violència de gènere

1 de desembre de 2014

Que cadascuna de nosaltres contribueixi, en la mesura de les seves possibilitats i del coratge que li pot donar la força de la justícia, a lluitar contra les situacions de violència contra les dones al lloc de treball.

Mai seran les teves filles?

Mai seran les teves filles?

30 de novembre de 2014

“El normal” és el resultat de la violència estructural del sistema social que segueix presentant a les dones com a objecte consumible.

Assetjadors cibernètics de gènere

Assetjadors cibernètics de gènere

29 de novembre de 2014

Com en les altres categories de violència de gènere, també es fa imprescindible la denúncia de tots aquests assetjadors cibernètics, a més de penes més dures per a aquests agressors.

Hace diez años …

Hace diez años …

28 de novembre de 2014

La tozuda fuerza de los hechos contradice la creencia de que basta con la igualdad formal para que, por arte de milagro, o a fuerza de enunciados, la realidad cambie.

La violencia en el trabajo, un tabú que persiste

La violencia en el trabajo, un tabú que persiste

27 de novembre de 2014

Resulta imprescindible hacer público el acoso sexual o por razón de sexo (del mismo modo que desde hace años se está intentando con la violencia en el hogar) como única forma de poder erradicarlo.

10 anys, la llei integral inacabada

10 anys, la llei integral inacabada

26 de novembre de 2014

Després de 10 anys reclamem que les institucions apliquin la llei integral en totes les seves dimensions, per aconseguir que les dones puguin viure segures i lliures

La Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat, guanyadora del premi ICIP per la Pau 2014

La Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat, guanyadora del premi ICIP per la Pau 2014

3 de octubre de 2014

La Junta de Govern de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha decidit de manera unànime concedir el Premi ICIP Constructors de Pau 2014 a la Women ’s International League for Peace and Freedom (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat WILPF)

Té molt mèrit!

Té molt mèrit!

30 de setembre de 2014

La globalització va generar molts anticossos quan va irrompre en les nostres vides. Amb el pas del temps vam comprovar que aquesta transformació, com moltes anteriors, es materialitza també en avantatges. Per a les dones, moltes. La primera: la viralització que els obstacles i els reptes vinculats a elles són comuns sense distinció de l’origen. I, amb això, la possibilitat d’emprendre accions globals per fomentar la igualtat de tracte i d’oportunitats. No sense oblidar pel camí que l’aparent diversificació també té aspectes de atrinxerar en una unificació.

Perruques de colors en un dia plujós

Manifestació #28S #dretavortament

Perruques de colors en un dia plujós

29 de setembre de 2014

n dia plujós i típic de finals de setembre o començaments de la tardor, milers de dones es concentraven a Plaça Catalunya per finalitzar un recorregut a Plaça Sant Jaume. És el 28 de setembre, el dia internacional per la despenalització de l’avortament; una jornada amb un especial sentit arran del despropòsit de l’anunci de modificar l’actual llei de l’avortament (llei de salut sexual i reproductiva) basada en els terminis i substituir-la per una d’un concepte tan esmunyedís com el de supòsits.

Mercè 2014 en clau de dones

Mercè 2014 en clau de dones

22 de setembre de 2014

Núria Gispert fou l’encarregada de donar el tret de sortida a les festes de Barcelona amb un discurs reivindicatiu i amb un esment especial a les dones com a objecte de les desigualtats socials. Per altre banda, les dones de blanc van fer una de les seves actuacions en la cloenda de la segona jornada de la Mostra d’associacions

Sostres, murs, escales, terres enganxosos i laberints

Sostres, murs, escales, terres enganxosos i laberints

Barreres a la promoció de les dones en llocs de lideratge

18 de setembre de 2014

Analitzar les barreres en les quals ensopeguen les dones per ascendir a llocs de responsabilitat reservats per als homes agrupades (les barreres) en metàfores és d’una indubtable utilitat. Signifiquen sistematització i un pragmàtic fiador lingüístic per als mitjans de comunicació i el públic en general. A més, la seva vivesa motiva la imaginació dels investigadors i els professionals, generant tant projectes d’investigació com polítiques públiques.

Feminisme Time

Feminisme Time

17 de setembre de 2014

Algunes persones podem pensar que reivindicar pels drets de la dona i ser activista social en clau femenina està de moda, és fashion, cool i fa que siguem una miqueta més modernes. Les revistes femenines amb continguts de moda, bellesa i sexe fan que posin una mica més a l’agenda el feminisme amb articles i entrevistes reivindicant més espai per a la dona en l’esfera laboral i privada.

#dex10 Passejada L'Eixample de les dones

#dex10 Passejada L’Eixample de les dones

16 de setembre de 2014

Us convidem a participar a la passejada “L’Eixample de les dones: un passeig per revelar una història amagada”. El proper dissabte 20 de setembre a les 11h organitzem aquesta activitat conjuntament amb l’Ateneu Popular Cerdà.

#dex10 setembre: indrets de les dones

#dex10 setembre: indrets de les dones

16 de setembre de 2014

Aquest més de setembre volem animar a tothom a publicar imatges sobre “indrets de les dones” amb l’etiqueta #dex10 a totes xarxes socials (instagram, flicks, facebook, twitter ...).

Aturada de la contrareforma?

Aturada de la contrareforma?

15 de setembre de 2014

Divendres a la nit, a l’anunci de les portades de l’endemà va saltar la noticia, Primera Plana de El Mundo: "El Gobierno se inclina por la retirada de la ley del aborto". Una bona noticia, sens dubte. Alberto Ruiz-Gallardón va precisar: «Per a mi, s’acaba l’estiu exactament igual que per a l’Institut Nacional de Meteorologia». L’estiu acaba el 21 de setembre. És a dir, que d’acord amb els terminis de Gallardón, el projecte de llei de l’avortament hauria de ser aprovat pel Consell de Ministres en la pròxima reunió.

Merkel busca el deute alemany a la seva bossa?

Merkel busca el deute alemany a la seva bossa?

12 de setembre de 2014

La poderosa presidenta d’Alemanya, Angela Merkel, està marcant la línia econòmica de la Unió Europea. Però després d’un debat central sobre política econòmica europea, en la qual Alemanya anuncia que no emetrà més deute públic, la imatge que ens mostra la portada d’algun diari és d’una dona rebuscant a la seva bossa. Es tracta de sexisme aplicat a una dona amb poder que frena l’avanç de les dones.

F de Foto i de Feminista

F de Foto i de Feminista

9 de setembre de 2014

Mulier Sapiens ha tornat d’unes vacances on s’ha sentit molt bé de poder fotografiar racons bonics de Portugal i Itàlia, intentant captar la bellesa d’un instant per ajudar la meva memòria a retenir certs detalls i paisatges. M’he refermat en la meva passió per la fotografia, i per això, el primer post de l’últim quadrimestre de l’any el vull dedicar al sentit de fer un clic, fotogràfic i cerebral. Aquest agost el fotògraf Raj Shetje s’ha inspirat per fer una campanya de moda en la violació grupal, fa (...)

Llegim Autores

Llegim Autores

3 de setembre de 2014

Amb el lema "Llegim Autores" l’associació cultural Clàssiques i Modernes ha iniciat una campanya per incitar a tota mena de lectors a llegir autores. Podríem preguntar-nos per la necessitat d’aquesta consigna quan sembla haver més llibres que mai escrits per dones en els aparadors de les nostres, lamentablement cada vegada més escasses, llibreries. No obstant això, com passa tan sovint en relació a la igualtat, l’aparença no es correspon amb la realitat.

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

2 de setembre de 2014

A continuació, i pel seu interès pasem a reproduir el següent article publicat a El Confidencial (...) Nou de cada deu editors són homes Però no són només les amenaces exteriors les que aguaiten a Wikipedia. El seu propi funcionament com a organització oberta, voluntària i col · lectiva suposa un risc per a la qualitat dels seus continguts en conjunt a causa d’un factor determinant: les dones s’estan quedant fora. L’any 2010, la Universitat de Nacions Unides va realitzar l’enquesta més extensiva (...)

Agost tràgic

Agost tràgic

1 de setembre de 2014

Aquest estiu de 2014 podria passar a la història com un dels anys més negres des que es comptabilitzen els casos de violència de gènere. L’any ja va començar amb mal peu i durant les dues primeres setmanes de gener sis dones van morir a mans de les seves parelles o exparelles sentimentals.

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

1 de agost de 2014

El conveni del Consell d’Europa per prevenir i combatre la violència contra les dones, conegut com a Conveni d’Istanbul - ciutat en què es va aprovar el 2011 -, entra aquest divendres 1 d’agost en vigor en onze dels tretze països que ho han ratificat, entre ells Espanya.

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

29 de juliol de 2014

El paper de la dona durant la Primera Guerra Mundial va ser silenciat. Per sort, investigadors de les universitats Complutense de Madrid i Castella-la Manxa han consultat fonts especialitzades sobre les activitats de les dones durant aquest període. Han constatat que aquestes van estar en la línia de guerra, a la rereguarda i en els llocs de treball que van abandonar forçosament els homes per anar a combatre. Conclouen que encara que les dones van ser víctimes de la guerra-ja que elles no van participar en el seu inici-també van ser elles les que, calladament, van garantir la supervivència de la seva família i fins i tot, de la seva comunitat.

En col.laboració amb: