Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2017
>
<
Agost'17
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Convocatoria destacada

Dones i Internet
Dones i Internet
El segon capítol d’Igualtat a fons explora les possibilitats que proporciona Internet en la lluita per la igualtat.

Últimos artículos

No Tinc Por

No Tinc Por

19 de agost de 2017

#NoTincPor No ens aturem, seguim ...

No hi ha paraules

No hi ha paraules

17 de agost de 2017

Barcelona 17 d’Agost 2017 No hi ha paraules

Adhereix-te a Stoptrata

Adhereix-te a Stoptrata

25 de juliol de 2017

El dia 30 de juliol es commemora el dia mundial contra el tràfic de persones. Aquest delicte explota a milions de dones, infants i homes amb diversos propòsits, entre ells, el sexe. Cal aquest dia per conscienciar sobre la situació de les víctimes del tràfic humà i per promoure i protegir els seus drets. Coincidim amb el parlament europeu quan considera que la prostitució forçada és un fenomen amb un component de gènere i de dimensió mundial i que el tràfic de dones amb finalitat d’explotació sexual (...)

Davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d'actuació municipals.

Davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d’actuació municipals.

25 de juliol de 2017

La Diputació de Barcelona ofereix des d’aquest any, 2017, un nou recurs als ajuntaments: els dona suport tècnic i econòmic per elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, i acabar amb el sexisme i les agressions que se’n deriven en aquest context d’activitats organitzades als espais públics. Aquest recurs és un marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes o accions de prevenció, detecció i actuació, i elaborar materials de difusió i sensibilització (...)

Crónica Coctels&Net Especial Verano 2017 Madrid

Crónica Coctels&Net Especial Verano 2017 Madrid

18 de juliol de 2017

Irene Milleiro (Change.org): “Hoy cualquiera puede iniciar un movimiento que cambie cosas” El último coctel de la temporada, el coctel más veraniego y alegre del año trae consigo a una ponente de excepción. Dones en Xarxa y Telefónica Open Future recibieron a la gallega Irene Milleiro, Directora Regional para Europa en Change.org En esta XVII edición del encuentro Coctels&Net, presentada por Imma Aguilar (una de las impulsoras del encuentro), se reunieron mujeres de distintos ámbitos con el (...)

VI Jornada amb motiu del dia Internacional de l'educació no sexista

VI Jornada amb motiu del dia Internacional de l’educació no sexista

Posem en valor els sabers tradicionalment femenins

5 de juliol de 2017

La VI Jornada amb motiu del dia Internacional de l’educació no sexista, organitzada pel Departament d’Ensenyament i l’Institut Català de les Dones, va voler posar en valor els sabers tradicionalment femenins. És a dir, totes aquelles feines associades a les dones que pel fet de ser-ho han estat deslegitimades, o totes les tasques tradicionalment concebudes com a pròpies dels homes per les quals les dones han hagut de lluitar. Dones en xarxa assistí a la taula rodona "La transmissió dels sabers i el (...)

XVII Coctels&Net Especial Terraza de Verano Madrid 2017

XVII Coctels&Net Especial Terraza de Verano Madrid 2017

Con @irenemilleiro

4 de juliol de 2017

Así fué la edición del especial terraza de verano 2016 en Madrid El próximo 17 de Julio a las 19:30h. en la terraza del Irish Rover y organizado por Dones en xarxa, con el patrocinio de Telefónica Open Future se va llevar a cabo la XVIII edicion de Coctels&Net con un Especial terraza de verano Madrid. Coctels & Net es un evento presencial dirigido a mujeres, en el que se comparten estrategias en el uso de las redes y las TIC con un tema en común: cómo deben utilizar las mujeres las redes (...)

Dones i Internet

Dones i Internet

El segon capítol d’Igualtat a fons explora les possibilitats que proporciona Internet en la lluita per la igualtat.

3 de juliol de 2017

Quins canvis ha suposat Internet en l’avanç per la igualtat de les dones? És la xarxa un espai idoni per la relació i l’empoderament d’aquestes? Existeix la bretxa digital com ocorria als primers anys de l’existència d’Internet o s’ha donat un nou paradigma en l’ús de la web? El segon capítol d’Igualtat a fons posa sobre la taula els diversos debats existents sobre les possibilitats i els perills que Internet proporciona a la lluita feminista. A partir d’entrevistes a Lourdes Muñoz Santamaría, enginyera (...)

La Diputació de Barcelona s'uneix a la commemoració del Dia per a l'alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

La Diputació de Barcelona s’uneix a la commemoració del Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

27 de juny de 2017

La Diputació de Barcelona, que treballa per garantir els drets de les persones LGTBI, s’uneix a la commemoració demà, 28 de juny, del Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Un any més, al voltant d’aquestes dates, la corporació ha posat a disposició dels ens locals una campanya institucional de comunicació, que inclou diversos materials de difusió , així com tallers i altres accions de sensibilització. La campanya s’afegeix al suport que la Diputació (...)

40 anys després

40 anys després

26 de juny de 2017

De perilloses socials hem passat a poder sancionar conductes que discriminen o inciten a l’odi. El 26 de juny del 1977 es va portar a terme la primera manifestació de lesbianes, gais, i transsexuals (el que després ha esdevingut LGTBI) a l’estat espanyol. Va ser a Barcelona, a la rambla i la convocatòria la va fer una organització que s’havia creat pocs anys abans, en ple franquisme, el Front d’alliberament Gai de Catalunya (FAGC). 40 anys després els avenços són evidents i els drets de les (...)

Crònica Còctels & Net especial estiu amb Gisela Navarro

Crònica Còctels & Net especial estiu amb Gisela Navarro

La il·lustradora explicà el seu ús estratègic de les xarxes socials

23 de juny de 2017

El Còctels & Net especial estiu es va dur a terme a Castelldefels acompanyada d’una il·lustradora que ha fet servir les xarxes per a la seva promoció professional. La Gisela Navarro sempre havia dibuixat, des de ben petita havia estat vinculada a l’art però mai n’havia fet d’això la seva feina. Un dia, Nawden, un perfil d’Instagram que fa difusió d’art, va compartir un dels seus dibuixos. En 24 h va passar de tenir 200 a 1.000 seguidors. Això la va animar i de seguida li van començar a fer encàrrecs (...)

#19JAlertaFeminista

#19JAlertaFeminista

Protesta contra l’immobilisme de l’Estat davant la violència masclista

20 de juny de 2017

“28 dones han estat assassinades en el que portem d’any per la violència masclista per parelles o exparelles” mentre que “els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 de pròxima aprovació, assignen una partida per a finançar la lluita contra la violència masclista de poc més de 31 milions d’euros, el que suposa un 0,00011% del total de Pressupost”. Aquest podria ser el resum de la convocatòria #19JAlertaFeminista que neix des del feminisme del País Valencià per reclamar més recursos en un moment en què (...)

Projecte Evolucionant Juntes

Projecte Evolucionant Juntes

Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens

19 de juny de 2017

El passat divendres 16 de juny se celebrà al Palau Macaya la conferència final del Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens: Evolucionant juntes. Allà l’Araceli García del Soto, doctora en sociologia i psicòloga, professora de la Universitat Pontificia de Comillas i del Haverford College. Es tracta d’una experta en dones i drets humans amb un perfil internacional que reivindica l’aliança entre teoria i pràctica, així com les identitats múltiples i permeables, espai on ella mateixa (...)

Estudi Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya

Estudi Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya

10 de juny de 2017

Presentació i infografia de l’estudi Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya, realitzat per l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) juntament amb l’Institut Català de les Dones (ICD). Podeu consultar l’estudi i obtenir més informació als web de l’ODEE i de l’ICD. t estudi treball domestic from Dones en Xarxa

Carme Sánchez presenta "El sexe sexe que volem les dones"

Carme Sánchez presenta "El sexe sexe que volem les dones"

Un llibre per trencar tabús sobre la sexualitat de les dones

8 de juny de 2017

Ahir a la casa del llibre Carme Sánchez presentava El sexe que volem les dones, un llibre que neix dels seus més de vint anys d’experiència com a terapeuta sexual i en què volia parlar de la sexualitat de la dona des del seu naixement fins a la mort. Rodejada de l’editora Rosa Rey i els periodistes Anna Alós i periodista Carlos Quilez, tots quatre establiren un diàleg inicial en què compartiren les seves experiències amb la lectura. D’una banda, l’Anna llençà una petició als homes: que preguntin al (...)

Còctels & Net Especial Impulsores

Còctels & Net Especial Impulsores

Nous reptes del networking entre dones

6 de juny de 2017

El Còctels & Net, esdeveniment de networking destinat a dones expertes i usuàries de xarxes i TIC, va viure el passat 1 de juny una edició especial. Les impulsores, dones reconegudes encarregades de dissenyar una agenda de ponents d’interès i promoure els continguts a les xarxes, es reuniren al Milano per repensar aquest esdeveniment. Entre elles, assistiren la Lourdes Muñoz, la Judith Vives Bellalta, la Emma Giné, la Carme Sànchez, Cristina Aced i la Patricia F. Carrelo. Totes discutiren una (...)

Des de la xarxa, directe al cor: periodisme de l'ànima

Carles Capdevila, en homenatge

Des de la xarxa, directe al cor: periodisme de l’ànima

@mferres

5 de juny de 2017

Ha creat tota una comunitat al seu voltant, i això ho poden dir pocs. Ha estat un influencer, com es diu ara, molt rellevant. Un youtuber avant-la-lettre, si voleu. Quan algú pateix, la xarxa pot ser un molt bon espai de trobada. Com a generadora d’emocions, esdevé una eina poderosa. Hi ha molta gent que es reserva el dolor íntimament, però a moltes altres persones compartir el patiment els ajuda a alleujar-lo, i això dona l’oportunitat a qui els segueix d’enviar-los missatges d’ànim i consol. (...)

Per què parlen de responsabilitat social quan volen dir “gènere-marketing”?

Per què parlen de responsabilitat social quan volen dir “gènere-marketing”?

4 de juny de 2017

Què amaga tot això de la responsabilitat social en temes de gènere? Deixar les coses com estan, però amb una aurèola de què "nosaltres aquí fem polítiques d’igualtat" i ens posem la medalla corresponent Darrerament ens han acostumat a veure a les empreses i les administracions públiques tractar el tema de la igualtat de gènere des de la perspectiva de la “responsabilitat social” o “del compromís social”, una nova manera d’exercir el “gènere-marketing” o rentat de cara empresarial en temes de gènere. La (...)

Acte de reconeixement a entitats de dones

Acte de reconeixement a entitats de dones

L’ICD visibilitza la feina per la igualtat de diverses entitats catalanes amb 25 o més anys de trajectòria

31 de maig de 2017

Ahir vam assistir a l’acte de reconeixement a entitats de dones de Catalunya amb 25 anys o més de trajectòria. Un acte que es va proposar visibilitzar i reivindicar una feina per un món més just, que ha generat espais fonamentals pel suport mutu entre dones i que ha posat en valor el treball colze a colze amb la diversitat. Una multiplicitat d’entitats van assistir al Palau de la Generalitat per a ser reconegudes, ja que, com va dir la Teresa Pitarch, la seva empenta dona força individual i (...)

Plans d'Igualtat de Gènere per als municipis

Plans d’Igualtat de Gènere per als municipis

27 de maig de 2017

Des del 2012 la Diputació de Barcelona ha fet un centenar de Plans d’Igualtat de Gènere. Dona cobertura a un total de 242 municipis de la demarcació de Barcelona, ja que n’hi ha de municipals, però també n’han fet per als Consells Comarcals i Mancomunitats. Es preveu que el 2017 hauran enllestit 13 plans municipals més. Les desigualtats i discriminacions existents per raó de gènere en totes les esferes, públiques i privades, han estat reconegudes com a tals, i aquest fet ha impulsat la creació dels (...)

Crónica Cóctels&Net Madrid Mayo 2017

Crónica Cóctels&Net Madrid Mayo 2017

#coctelsnet #womensage

26 de maig de 2017

Celebramos ayer en Madrid una nueva edición de Cóctels & Net en el restaurante ‘Hermosos y Malditos’ para abordar la importancia de promover la igualdad de género en redes sociales. La convocatoria contó con la valiosa participación de la periodista Rosa Maria del Blanco (@rdelblanco), que explicó el concepto de ‘Twitteratura’. Se trata de un término acuñado por ella misma para referirse a la práctica que lleva meses ejerciendo en Twitter: escribir grandes historias en máximo 140 caracteres. (...)

Coctels&Net Especial Castelldefels

21 Juny 19:00h @MasmasCDF ‏

Coctels&Net Especial Castelldefels

@giselfust

24 de maig de 2017

El proper 21 de Juny a les 19h i a les instal·lacions de MASMAS++ Castelldefels, organitzat per Dones en xarxa, amb el patrocini de Telefónica Open Future i el suport de l’Ajuntament de castelldefels portarem a terme una edició especial de Coctels&Net. Coctels&Net és un esdeveniment presencial dirigit a dones, en què es comparteixen estratègies en l’ús de les xarxes i les TIC amb un tema en comú: com han d’utilitzar les dones les xarxes socials per a l’èxit dels seus projectes empresarials, (...)

La meritocràcia laboral, una trampa per a les dones

La meritocràcia laboral, una trampa per a les dones

@MAngelsViladot

18 de maig de 2017

Avui dia hi ha moltes dones joves que pensen que la discriminació no existeix i que si actuen seguint els principis de la meritocràcia arribaran on vulguin. Aquest pensament democràtic tan lloable està dissortadament molt lluny de la realitat. Fa quaranta-cinc anys que visc en parella amb un enginyer industrial. M’explica que entre els estudiants de la seva promoció hi havia una rara avis: una noia. Era bonica?, o bé era enginyera?: les dues coses alhora era quelcom impossible. En qualsevol cas, (...)

Les violències sexuals i la legitimitat dels depredadors

Les violències sexuals i la legitimitat dels depredadors

@Gemmaltell

16 de maig de 2017

Hem de deixar de construir contextos que ens presentin com un element més pel gaudi masculí heteropatriarcal. Aquí està la base de les violències sexuals. En els últims dies hem pogut llegir l’escrit de la Fiscalia sobre la violació múltiple perpetrada a una dona jove durant les Festes de San Fermín el juliol passat. Jo no podia contenir les llàgrimes i la nàusea mentre llegia el nivell de crueltat de l’agressió i la objectivització de la noia que l’estava patint. Val a dir que, gratament, en aquest (...)

Género y poder en las organizaciones

Género y poder en las organizaciones

Maria Àngels Viladot analitza la discriminació laboral de les dones a les esferes de poder

10 de maig de 2017

El passat dimecres 9 de maig es va presentar a La casa del llibre el nou llibre de Maria Àngels Viladot: Género y poder en las organizaciones. Núria de Gispert, escriptora del pròleg, explicà els seus objectius generals: demostrar les iguals capacitats d’homes i dones i generar un espai de treball més favorable per a les dones professionals. La igualtat és una lluita vigent, deia, només fa 85 anys del vot femení, i 100 de la primera doctora en medicina. Encara avui dia hi ha una escassa presència de (...)

El sexe que volem les dones

El sexe que volem les dones

Un llibre de Carme Sánchez que vol reivindicar el plaer de les dones i trencar tabús respecte al sexe

10 de maig de 2017

Entrevistem a Carme Sánchez, escriptora del llibre recentment publicat El sexe que volem les dones. Es tracta d’un recorregut al llarg de diversos casos pràctics sobre qüestions que afecten la sexualitat de les dones recollits durant més de vint anys de treball com a sexòloga. D’on neix el teu llibre El sexe que volem les dones? El llibre neix pel suggeriment d’una periodista. Ella em demanava casos i jo li vaig començar a explicar la meva experiència com a sexòloga de més de vint anys. Ella em va (...)

Visibles i iguals

Visibles i iguals

@CarmePorta

9 de maig de 2017

Les dones lesbianes som marginals o som espectacle. Però no volem ser marginals encara que creixem als marges. El passat 26 d’abril va celebrar-se el dia de la visibilitat lèsbica. Una jornada reivindicativa que se celebra arreu i que pretén posar les dones lesbianes al centre. Un dia que hauria de ser tots els dies i, malgrat tot necessari, perquè mai hauria d’invisibilitzar-se una forma d’estimar. Visibilitzar-se per tenir els mateixos drets. A hores d’ara podem fer un petit balanç de la (...)

XV Edición Coctels&Net Madrid con Rosa Maria Del Blanco

#coctelsnet #WomensAge

XV Edición Coctels&Net Madrid con Rosa Maria Del Blanco

@rdelblanco

7 de maig de 2017

El próximo 25 de Mayo a las 19:30h. Dones en Xarxa organiza la XV edición de Coctels&Net bcn - mad con el soporte de Telefónica Open Future para promover el uso de las redes entre las mujeres y reforzar y promover la emprendedoria entre ellas. En Dones en Xarxa promovemos y trabajamos en red y C&N madrid es un evento co-organizado por mujeres comprometidas y que están en red. Las impulsoras del C&N madrid son :Imma Aguilar, Inma Ferragud, Rosa Matias, Reyes Montiel, Bárbara (...)

En col.laboració amb: