Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Feminismes

8 de març -guia pràctica-

dimecres 7 de març de 2012

8 de març -guia pràctica-

Tot i que el 8 de març és efectivament, un dia a l’any, la majoria d’associacions ja fa uns anys que allarguen els actes durant tota la setmana que compren aquesta jornada o fins i tot, la resta del mes. Enguany encapçala la fita del dia de la dones treballadores la manifestació convocada per la majoria d’associacions de dones a Barcelona i la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya.

En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911 (indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves).

En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

La primera convocatòria va tenir lloc el 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa estenent-se la seva commemoració, des de llavors, a nombrosos països. El 1977 l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. El 8 de març es commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d’igualtat amb l’home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona.

I així és com arribem als nostres dies, a Barcelona es multipliquen els actes que organitzen les associacions de dones com els centres cívics i les entitats institucionals.

Així, la gran trobada de les associacions és la ja tradicional manifestació, la trobada és a les 19h a Plaça Universitat. El recorregut serà des de plaça Universitat, seguint per Pelai, Rambles, carrer Ferran, fins a plaça Sant Jaume. Entre les entitats convocants es troba Ca la Dona, qui una mica abans ofereix pa amb xocolata a les 17.30 a la seu del C/Ripoll, num 25.

CCOO per la seva banda convoca una manifestació sota el lema ’Pels nostres drets culturals, sexuals, laborals, econòmics socials i democràtics’ que s’inicia a Via Laietana, num 16 (Foment del Treball), a les 12h

L’acte institucional és al Palau de la Generalitat, a dos quarts d’una de la tarda amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern del Dia internacional de les Dones. Parlaments a càrrec d’Artur Mas, president de la Generalitat, i Montserrat Gatell, presidenta del’Institut Català de les Dones. També es farà una recepció amb les presidentes de les associacions de dones de Catalunya i amb dones representants de diferents àmbits socials, polítics, culturals i empresarials.

L’Ajuntament de Barcelona , en canvi fa el lliurament dels Premis 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2012 sobre coresponsabilitat avui a les 19h al Saló de Cent del consistori. Es preveu que a l’Acte es retrà homenatge a la Sra. Roser Capdevila i Valls, il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones.

El Consell de les Dones del districte de Sant Andreu, per la seva banda fa la lectura del manifest a l ‘Auditori de l’Escola Superior d’Estudis Musicals. Centre Cultural Can Fabra a les 18h.

El Centre Cívic Matas i Ramis celebra el dia amb l’acte inaugural de l’exposició Itineraris de Vida. Dones Compromeses a Catalunya, al c/ Feliu i Codina. La mostra està composada de 13 panells dedicats a Neus Català, Júlia Corominas, Natividad Yarza, Maria Dolors Bargalló, Margarida Xirgu, Conxita Badia, Joana Raspall, Mª Luz Morales, Mari Pepa Colomer, Enriqueta Gallinat, Teresa Pàmies, Ana Maria Matute.

Al barri de les Corts es fa una xerrada: Dia Internacional de les Dones, al Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs.

La Universitat de Barcelona fa una jornada sobre el protocol sobre la prevenció, detecció i actuació contra l’assetjament sexual, durant el matí organitza la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Dreti el grup ’El dret amb les dones’, amb la col·laboració de l’ICD.

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: